18 C
Vinkovci
Srijeda, 31. svibnja 2023.

Riječka glazbena scena sjaji jače uz novi projekt The Siids

Više od autora

- vl promo-

Riječka glazbena scena postala je krajem ljeta bogatija za još jedno fantastično ime  – Stanislav Grdaković i Darko Terlević, najpoznatiji po radu u bendu Morso, pokrenuli su novi projekt nazvan The Siids.
Uzevši kreativnu pauzu od matičnog benda Morso, u siječnju 2016. godine, Stanislav i Darko osjetili su potrebu napraviti odmak kako bi promislili o prošlom i budućem glazbenom stvaralaštvu, a njihova kreativna traženja odvela su ih doslovno na kraj svijeta. Otputovali su Australiju gdje se kao inspiracija i ideja prvi put pojavljuju The Siids.

Prvu audio premijeru  The Siids su imali početkom prošle godine kao dio predstave Love Is All plesne skupine Flame, producentice i koreografkinje Martine Hrlić Rogić. Potaknute izuzetno pozitivnim reakcijama publike, glazbene skice nastale u Australiji poprimile su u vrlo kratkom roku oblik gotovih pjesama nastalih na tragu najboljih uradaka indie i electro pop/rock zvuka bendova kao što su Editors, Phantogram, Twin Shadow, The Kills, EL VY, The Presets, M83 i Depeche Mode. Pjesme su ovaj put snimljene na engleskom jeziku, a među deset studijskih dragulja posebno je zasjala prva predstavljena pjesma Meaningless / Weightless kojom su najavili debitantsko izdanje.

Pjesma Meaningless / Weightless predstavljena je crno-bijelim videospotom u režiji njihovog dugogodišnjeg suradnika Kristijana Vučkovića, a njime je dodatno do izražaja došla mračna estetika singla.
Pjesma je ovih dana zaživjela u live izdanju, snimljena u riječkom Pogonu kulture u produkciji Neon Studija, i time nam dala naslutiti da uskoro možemo očekivati još iznenađenja iz kreativne mape ovog perspektivnog riječkog projekta.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno