25 C
Vinkovci
Utorak, 5. srpnja 2022.

Riječki Mandrili vraćaju se novim singlom “Brod”

Više od autora

- vl promo-


foto: Vanja Pastuhović | Dallas promo

U godini kad obilježavaju 25 godina postojanja, riječki Mandrili s velikim zadovoljstvom predstavljaju novi singl “Brod”, prvi objavljen pod zastavom Dallasa.

Njihova želja za zajedničkim stvaranjem nikad nije nestala, samo je stjecajem životnih okolnosti bila u mirovanju. Zvijezde su se posložile, skužili su da je četvrt stoljeća postojanja prilično dobar razlog za ponovnu aktivaciju, a skupile su se i neke nove pjesme koje žele podijeliti s publikom.

O “Brodu” i novim/starim Mandilima kažu: “Nakon kraće diskografske pauze od devet godina, krećemo sa lyric videom koji prati novu pjesmu iz radionice Mandrila. Spot nismo mogli snimiti zbog korone, izolacije i ostalih popratnih efekata koji je planetu zadesio u posljednje vrijeme. Najiskrenije, nama je megademija (apgrejd naziva “pandemija”) dobro došla jer nas je ponovo okupila u prostoriji i vratila prvu ljubav u prvi plan. Veselimo se radu s novim izdavačem i veselimo se novom albumu. Novog psa naučili smo starim trikovima, pa čak i Mandrak odobrava ovaj projekt. Provjerite zašto.”

Mandrili: Kristijan Čoza, Tomislav Radinović, Alen Tibljaš i Robert Jovanović

Mandrili su se tijekom godina glazbenog stvaralaštva udomaćili u eteru i ušima publike, a sa dosadašnja četiri studijska albuma, niz je dobro znanih pjesama, među njima svakako i “Ljubio, valjao”, “Sve što nas čini takvima”, “Tibet”, “Glad”.

Na listu diskografskih izdanja bend je 2011. dodao i “Apstinenciju”, album rockerskih žestica kojeg su snimili i izvodili zajedno s frontmanom kultnih Parafa Valterom Kocijančićem, pod imenom Walter et Les Mandrills. Iako je bend tijekom godina bio u mirovanju, njegovi članovi nisu. Svirali su i stvarali u drugim glazbenim formacijama – bendovima Jonathan, Turisti, Fit i Baretovim Majkama.

Posadu Mandrila čine Kristijan Ćoza (vokal), Tomislav Radinović (gitara),) Alen Tibljaš (bubnjevi) i Robert Jovanović (bas) koji na pitanje o razlogu povratka na scenu nakon toliko godina kaže: “Odgovor je stvarno jednostavan – ne možemo bez muzike. Što sam stariji, brže me i jače strese emocija koju odašilju. Mislio sam da će biti drugačije kad prođe ona bazna zaluđenost, ali nije. Još je gore. To jest, bolje.”

Boostana petom dozom čistog rocka, ova fantastično uštimana četvorka spremna je za akciju. Mandrili su ponovo rastvorili jedra, uhvatili povoljan vjetar i otisnuli se “Brodom” na, ne sumnjamo, dugu i uspješnu plovidbu.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno