20 C
Vinkovci
Utorak, 9. kolovoza 2022.

Riječki Whiteheads i Slađana Milošević pjevaju Na Badnju večer

Više od autora

- vl promo-


Nakon što su riječki Whiteheads, predvođeni Davorom Toljom, kreativnom snagom kultnog synthpop dua Denis & Denis, nedavno predstavili svoj prvi singl, ‘Što je bilo’, već nam stiže nova glazbena poslastica – pjesma ‘Na Badnju večer’, duet sa divom regionalne scene – Aleksandrom Slađanom Milošević!

‘Zašto Aleksandra Slađana Milošević? Tražili smo dosljednu, beskompromisnu glazbenu ikonu koja je angažirana na svim poljima kulture… Glazba je radost i ljubav, spaja, a ne dijeli!’ komentira Davor ovu interesantnu suradnju, a Aleksandra dodaje: ‘Svatko ima svoj zadatak, a moj je očigledno da očuvam nešto malo ljudskosti i ne dozvolim da sve ode u propast. Svijet je stvoren i opstaje na pozitivnim porukama, a ne razdoru. Zajednički moto naše suradnje i poruka ljudima je – Spajaj i živi u miru!’

I ova je pjesma izašla iz radionice provjerenog dueta – skladatelja Davora Tolje i autorice teksta Alide Šarar. Kao i prvi singl, pjesma je snimana u poznatom riječkom studiju GIS pod producentskom palicom Mateja Zeca i Davora Tolje. Aleksandra Slađana Milošević u ovaj se projekt nije uključila samo kao pjevačica. Svoj obol pjesmi dala je i kao gitaristica i koaranžerka, a i spot koji će uskoro biti premijerno prikazan ima njezin redateljski potpis.

Interesantno je spomenuti da je u pjesmi korištena tema iz tradicionalne škotske pjesme ‘Auld Lane Syne’ kojom se širom svijeta, u ponoć, obilježava ispraćaj stare godine.

Dječački snovi i glazbeni hedonizam povezali su nekoliko generacija riječkih glazbenika u postavu ovog sjajnog benda. Whiteheads su Davor Tolja (Denis & Denis), Joško Serdarević (Xenia), Damir Komnenović, Boris Grgić i Ivan Krševan Komnenović.

Osim povratničkog singla i suradnje sa Aleksandrom Slađanom Milošević, Whiteheadsi planiraju još mnogo toga za iduću godinu, a detalje će javnosti otkriti uskoro.

NA BADNJU VEČER [VIDEO]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno