Središnji državni ured za šport na temelju odluke o potpori za očuvanje radnih mjesta u sustavu sporta pogođenim koronavirusom, za ožujak zaprimio je 539 zahtjeva pravnih osoba za 1215 zaposlenika, a pravo na potporu do sada je ostvarilo 480 pravnih osoba za 1041 zaposlenoga.

Među sportskim udrugama i klubovima koji su zadovoljili kriterije za dobivanje potpore Središnjeg državnog ureda za šport za očuvanje radnih mjesta naveden je i Rukometni klub Spačva-Vinkovci. Vinkovački rukometni premijerligaš doista je i dobio potporu, međutim dodatno pojašnjenje dao nam je Josip Mečić, trener, ali i više od toga, pa je stoga dobro upućen u ovu problematiku.

“Istina, dobili smo potporu, ali za samo jednu osobu u klubu koja zadovoljava sve navedene kriterije. Znači, ni za jednog igrača, kao ni za naših pet trenera s kojima imamo ugovor i kojima plaćamo doprinose. Međutim, njima to nije osnovna djelatnost. S obzirom na to kako mi svakako imamo za njih troškove, mi smo uputili prigovor Središnjem državnom uredu za šport, pritom smo argumentirali zbog čega smatramo kako bi i njima trebalo izići u susret. Vidjet ćemo što će se s tim dogoditi.”, rekao je Mečić.

Smatra kako bi za klub bilo sjajno rješenje prema uzoru na Zajednicu sportskih udruga i klubova Grada Osijeka, koji zapošljavaju 24 trenera u 17 sportova, pa tako i u rukometu.