- Tekst se nastavlja ispod oglasa -
Koprivničko-varaždinski punk-rock bend Overflow spektakularno se vratio na scenu! Najprije su iznenadili premijerom audiovizualne trilogije novih pjesama “From My Lips” – “Dim” – “Words”, a potom izveli jedinstveni pothvat. U jednoj večeri održali su tri svirke u tri grada!
Taj zanimljivi roadtrip zabilježila je i kamera RockLive podcasta – jedinog regionalnog podcasta specijaliziranog za glazbu.

Ovi koncerti bili su i prilika za premijerno predstavljanje novog-starog člana Konrada Mulvaja Kone koji se vratio kao pojačanje na drugoj gitari. Zajedno sa Žikom (Goran Živković), Zokijem (Zoran Piberčnik), Krtom (Marko Kuhar) i Daucom (Vedran Dautanec), Overflow je po prvi puta bombastična petorka! Publika, struka i kritika s velikim oduševljenjem dočekala je novosti jer se njihov povratak na scenu godinama iščekivao, o čemu najbolje govore izjave nekih od vodećih glazbenih kritičara:
Overflow @ MMC Kugla Koprivnica 7.12.2019. | Foto: Marko Posavec
“Otkad su svi u pulskoj Areni svršavali na koncertima Foo Fightersa, mogu se prisjetiti da smo i mi svoje adute imali s Overflow, od 1990. do 2013. godine. Tri masivne, odlične nove pjesme reaktiviranih Overflow daju priliku za iskupljenje medijima i domaćoj masovnoj publici.” – Hrvoje Horvat (Večernji list).
“Novi Overflow sve je ono što bi punk 2019. godine trebao biti – sjajno odsviran i produciran, otvoren za eksperimente i spreman u vlastiti zvuk ugraditi najzanimljivija strujanja modernog rock’n’rolla. Nakon što su na prošlom albumu u bijesnog sociopunkera pretvorili pokojnog pjesnika Mihovila Pavleka Miškinu, trideseti rođendan benda po svemu sudeći proslavit će jednim od najboljih, ako ne i najboljim izdanjem karijere.”  – Vedran Harča (RTL, Lider).
“Manje jurnjave, više protočnosti. Manje divljanja, više melodičnosti. Manje bpm-a, više lucidnosti. Manje „Dorothy“, više „Wasted“. Zrelost? Ne, božesačuvaj, samo ne zrelost! Overflow u 2019. srećom nisu postali zreliji, postali su samo bolji.” – Marko Podrug (RDD).

Trostruko predstavljanje novoga materijala bilo je kratko, ali žestoko. Publika u Koprivnici, Varaždinu i Zagrebu imala je jedinstvenu priliku čuti novi materijal na kojemu bend radi posljednjih par godina, a pozitivnom energijom nabijeni nastupi pokazali su da su dečki itekako spremni za povratak na velike pozornice.
Miniturneja bila je odlična uvertira u koncerte na velikim pozornicama, a prva prilika za to nastup je na petom izdanju AntiValentinova 15. veljače u zagrebačkom Boćarskom domu, a među prvim su potvrđenim headlinerima i 13. Ferragosto Jama, nezaobilaznog ljetnog festivala u srcu Slavonije.
Koncerti su, kako kažu, njihovo prirodno stanište, okruženje u kojem se najbolje osjećaju pa nas, uz kontinuirano predstavljanje novih singlova i spotova, u idućoj godini sigurno očekuju i brojne svirke na domaćem i stranom terenu.