14 C
Vinkovci
Petak, 29. rujna 2023.

Rock grupa The Tremens objavila je album 20 Years Of Hurt

Više od autora

- vl promo-

The Tremens je službeno nastao 1996-te godine u Londonu iako korijeni benda vuku porijeklo u davno proljeće 1993-će,kada su Kop i Dado prvi put “nastupili” u podzemnom prolazu londonskog Edgware Roada, svirajući uglavnom Beatlese, Gunse i Dylana, i samo ponekad da bi zbunili slučajne  prolaznike, Azrinu “Užas je naša furka”, koja je savršeno odgovarala tim trenucima. Iz današnje perspektive postaje jasno da su tih godina u Londonu svirali ne samo da prežive nego i da dokažu drugima da su živi.

Dolaskom pjevača i gitariste Tonyja i bubnjara Pedra bend uvježbava i predstavlja svoje stvari, svirajući na najpoznatijim mjestima londonske rock scene kao što su Red Eye, Rock Garden, Laurel Tree i legendarni Hope and Anchor u kojem su prije Tremensa nastupali U2, Damned, Joy Division, The Stranglers, Ian Dury, The Clash, The Police, The Pogues i Ramonesi. Zanimljivo je napomenuti da  su  u klubu The Laurel Tree dijelili pozornicu sa grupom Coldplay, koja je tada imala svoj prvi nastup.

The Tremens je nastavio svojim putem, svirajući za sebe i za publiku čiji obim je rastao iz koncerta u koncert, iz godine u godinu. Malo ko je ostajao ravnodušan pred energijom kojom je zračio londonski indie/punk/rock četverac. Koncerti su se nerijetko odvijali i mimo bine, kada bi članovi benda skočili u publiku i raspaljenoj masi omogućili punopravno učestvovanje u istom.

Pjesme koje imate priliku čuti na albumu 20 Years of Hurt nastale su u razdoblju od 1996- 1999 godine, dok im konačni zvuk, 18 godina kasnije daje Mark Silver a.k.a. Silvio Pasarić, koji je prepoznao autentičnost grupe te se pobrinuo za finalnu produkciju i zvuk albuma. Na albumu sviraju i pjevaju Anthony Longworth – vokal, ritam i solo gitara, Davor Tojčić Dado – vokal i bas gitara, Slaven Kopanja Kop – ritam i solo gitara te bubnjari Pedro, Duncan i Terry.

Vjerni korijenima ali originalni i svoji, vjerni R’N’R duhovima prošlosti i sadašnjosti, The Tremens je uvijek bio ono što je sada i sada je ono što je bio. Na prošlost ne možemo utjecati ali pjesme i duh vremena mogu zauvijek ostati.

Album 20 Years of Hurt u izdanju diskografske kuće Sipa Music objavljen je 14. veljače 2018. godine a u cijelosti ga možete preslušati ovdje.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno