Foto: Goran Čelig / Facebook
Grupa Einfort je prvobitno trebala održati koncert u vinkovačkom Saloonu na Veliku subotu, 11. travnja ove godine, no zbog dobro znanih razloga taj se koncert prolongirao na petak 5. lipnja. A dečki iz Einforta će se potruditi i taj petak učiniti “velikim”…
Dakle, rock ‘n’ cover band Einfort će nastupiti u Rock clubu Saloonu (Glagoljaška 15, Vinkovci) u petak 5. lipnja kada će nam još jednom uprizoriti svoju prebogatu boogie-rock-punk-heavy lepezu kakvu u Vinkovcima nismo imali priliku čuti, bar ne u skorije vrijeme.
Mario i Fiki
Einfort su u Saloonu posljednji put nastupili 20. prosinca prošle godine kao trio: Rudolf Buday Fiki na vokalu, Mario Anušić (ex Satan Panonski, Kojoti) za bubnjem te Matija Majhen na gitari. Ove godine im se pridružio basist Bruno Sić, također veteran vinkovačke rock scene koji je svoju karijeru gradio u bandovima poput Innocent X i kasnije Kiling Feeling. Drugim riječima rečeno, Einfort je s Brunom dobio točno ono što je njihovoj glazbi nedostajalo: prijeko neophodni groove, koji sada bandu daje ozbiljnost i nevjerojatnu uvjerljivost.
Stoga očekujte izvrsno i ortodoksno rock veće u kojoj će vam Einfort donijeti svoju interpretaciju velikih pjesma legendarnih bandova i izvođača kakvi su Dr. Feelgood, Flamin’ Groovies, The Clash, ZZ Top, The Rolling Stones, Davida Bowiea, Iggy Popa, Ekatarine Velike, Partibrejkersa, Majki i dr.
Matija
Bit će ovo žestoka rock svirka kojom Marija i Dare konačno prekidaju koncertnu apstinenciju u Saloonu. Posljednje što smo ondje vidjeli bili su Thee Melomen i Rašpa na Memorijalu Satana Panonskog 15. veljače ove godine.
Skoro četiri mjeseca poslije, u petak 5. lipnja, nabrijani Einfort spreman nam je nadoknaditi sve propušteno.
Pridošlica Bruno