Foto: Željko Jelenski
Itd band “Sve najbolje”, kompilacijski je album jednog od bendova koji su obilježili osamdesete i tadašnju glazbenu scenu, te i danas živi u eteru. Pjesme za sva vremena, posebnih tekstova, produkcijskih stremljenja i glazbenog nadahnuća.
Nemoguće je ploviti glazbenim vremeplovom, a ne spomenuti bend koji je itetako obilježio najvažnije i najutjecajnije vrijeme rock scene, te nadahnuo brojne “klince” da nastave prebirati po žicama gitare.
Itd band, mistično je kao i njihov “spiritus movens” Miroslav Rus, odredio zvuk osamdesetih, te ex-yu glazbenu scenu, svrstavajući ih sasvim zasluženo u bend koji je zauzeo vidljivo mjesto u povijesti hrvatskog rocka.
“Sve najbolje od Itd banda” iz 2006. godine, sa najvećim hitovima grupe, kompletno digitalno remasteriranim snimkama, ostaje kao svevremenski zapis za buduće glazbene generacije.
Itd je bez roka trajanja, što je potvrđuju i danas izvođene pjesme: “Rođen u Zagrebu”, “Veza 202”, “Sonja”, “Gradske cure”, “Elena”, “Skidam te pogledom”, “Lagano umirem (u tvome sjećanju)”, “Majko zemljo”, “S ove strane ljubavi”, “Osvajam Beograd”, “Duša ište šizilište”, “Saloon”, “Vojnička”, ‘Život, život’, ’20. vijek’, ‘Samo je tvoje lice’, ‘Petak 13’, ‘Treba izazivati neprilike’, “Slavenska minijatura”, “Ad fines”, “Ponovo te volim onom istom tugom”, “Stalno misliš na sex”, “Ja sam svoje tjerao do kraja”, “Sara”, “Ja se budim”, “Tekila šila”, “Mala soba”, “Ponoćne vijesti”, “Promijeni nešto u sebi” i “Gledam kroz prozor”.