Foto: Rock&Off press
„Zašto pjevate na engleskom?“, jedno je od najčešćih pitanja domaćim izvođačima, a odgovor od sada može biti: „Zbog nominacije za Rock&Off nagradu!“.
J.R. AugustMark Mrakovčić i riječki bend One Possible Option, nominirani su najboljeg Rock&Off izvođača godine, a zajednički nazivnik im je, shvatili ste: pjevanje na engleskom. Najboljeg u toj važnoj kategoriji saznajemo na završnoj dodjeli Rock&Off nagrada u zagrebačkoj Tvornici kulture, 4. veljače.
Godine predanog autorskog rada i održavanje bendovskog pogona (mješoviti zbor uključen!), J.R. Augustu su se konačno isplatile u 2020.: uz četiri Rock&Off nagrade, u Zagorje su stigla i tri Porina, a regionalna zvijezda, Dino Merlin, opisao ga je kao kombinaciju „Cavea, Bowieja, Cohena i Dylana“. Odmor na lovorikama nije opcija, velike i nove stvari najavljene su već za proljeće 2021.
Tek su pandemija i lockdown uspjeli konačno natjerati producenta Marka Mrakovčića da se okuša s druge strane miks pulta – rezultat je uzbudljivi solo album „Breeding Black Sheep“. Tih dvadesetak minuta zvuče kao slasno predjelo glavnom jelu kojeg Mark tek kuha. Ne sumnjamo da nas čeka prava delicija!
Objavom albuma „No King“, riječki alternativci One Possible Option preuzeli su stijeg Ri rocka u svoje ruke (sugrađani su ih čak i formalno nagradili priznanjem za singl i bend godine!). Glazbena kritika nije štedjela na pohvalama, a publika čeka popuštanje mjera kako bi bend i užio opravdao brojne epitete. Je li inozemstvo sljedeći korak?
Podsjećamo i na glasovanje za Iskonovu nagradu publike – svoj glas jednom dnevno može dati svaki zaljubljenik u dobru domaću glazbu do 31. siječnja (još devet dana) i to na Iskonovim stranicama.
Više o trećem izdanju Rock&Off nagrade saznajte službenoj web stranici www.rockoff.hr ili na Rock&Off Facebook stranici i pratite nas 4. veljače uživo iz zagrebačke Tvornice kulture!

Pokretač nagrade je Hrvatsko društvo skladatelja, a koproducenti su Tvornica kulture i Unison, uz Iskon kao glavnog sponzora.