26 C
Vinkovci
Nedjelja, 23. lipnja 2024.

Róisín Murphy najnovije pojačanje impresivnog programa INmusic festivala #15!

Više od autora

Foto: INmusic promo

Jedinstvena art-pop heroina Róisín Murphy na krilima jednog od najboljih plesnih albuma pandemijskih vremena vraća se na pozornice INmusic festivala u lipnju 2022. godine!


Bogati program INmusic festivala #15 već je najvećem hrvatskom glazbenom festivalu donio titulu jednog od 20 najboljih i najiščekivanijih festivala u svijetu po odabiru institucije glazbenog novinarstva, britanskog New Musical Expressa, a najnovijim programskim pojačanjem INmusic festival #15 postaje još bolji! Róisín Murphy probila se na svjetsku scenu kao istaknutija polovica elektro dua Moloko početkom 2000-tih, a čiji hitovi i danas čine svaku respektabilnu kućnu plesnu playlistu.

Nakon razlaza Moloka, Róisín Murphy započinje iznimno uspješnu i umjetnički raznoliku solo karijeru koja svoj kvalitativni vrhunac tek doseže. Nepredvidljiv i eksperimentalan pristup elektronskoj glazbi s izraženim plesnim potencijalom Róisín Murphy je predstavila već sa debitantskim solo albumom “Ruby Blue” izdanim 2005. godine uz jednoglasno pohvalne kritike. Uslijedio je komercijalno uspješniji i objektivno izvrstan album “Overpowered” 2007. godine koji je  Róisín Murphy na oduševljenje publike predstavila i na drugom izdanju INmusic festivala. Uz sporadične nove singlove i glazbene suradnje, nadolazećim periodom karijere svestrane i razigrane Róisín Murphy dominirao je opsežan popis koncertnih nastupa i turneja, modni projekti i obitelj. Povratak u studio naznačio je EP na talijanskom “Mi Senti” 2014. godine, a već iduće godine izlazi novi pop eksperiment neustrašive Róisín Murphy, “Hairless Toys” 2015. godine i “Take Her Up to Monto” 2016. godine. Reinterpretacijom i samouvjerenim poigravanjem s retro utjecajima disca i minimalističkog funka na dugo očekivanom petom studijskom albumu ‘Róisín Machine’ izdanom u listopadu 2020. godine, Róisín Murphy ulazi u novu eru plesne klupske glazbe za 21. stoljeće i predstavlja jedan od najboljih albuma u 2020. po mišljenju svjetskih glazbenih kritičara. Savršena glazbena podloga za plesni povratak na velike pozornice i dugo očekivani susret s mnogobrojnom publikom obilježiti će i impresivno slavljeničko izdanje INmusic festivala #15!

Povezani članci

Posljednje objavljeno