17 C
Vinkovci
Subota, 28. svibnja 2022.

Romantični dani u Vinkovcima: londonska govornica u ljubavnoj transformaciji

Više od autora

- vl promo-

Tražite idealnu fotografiju za Valentinovo? Onda su Vinkovci savršena ovogodišnja destinacija u tjednu ljubavi, čija je poznata londonska crvena telefonska govornica doživjela romantičnu transformaciju.

Foto: Total Croatia News

Kako prenosi portal Total Croatia News, Vinkovci su sa stilom dočekali Dan zaljubljenih, centar grada je poprimio crveno ruho, a s njim je zablistala i povijesna londonska govornica. Stigla je u Vinkovce posljednjih godina prošlog stoljeća i to zahvaljujući Steveu Gauntu.

Steve je u Hrvatsku stigao 1991. godine, kako bi se u Domovinskom ratu borio za zemlju. Na kraju je ostao u Vinkovcima te oženio ljupku domaćicu s kojom je dobio šestero djece.

Foto: Total Croatia News

Tada je radio s britanskim nevladinim organizacijama koje su slale pomoć Hrvatskoj, a 6 mjeseci nakon, Vinkovcima je isporučena telefonska govornica koju je Steve poklonio gradu te je tako ostala vječna uspomena i vrijedan simbol.

Spomenimo još kako je 2018. godine odlučeno da govornica neće mijenjati svoju lokaciju iz vinkovačkog parka. U manje od 24 sata skupilo se čak 1200 reakcija građana na društvenoj mreži Facebook koji su se žustro usprotivili premještanju govornice. “Mišljenja sam kako park mora zadržati postojeću vizuru jer su Vinkovci po tome prepoznatljivi”, rekao je tada i gradonačelnik Ivan Bosančić.

Sretno Valentinovo uz galeriju romantično uređene govornice i ostatka grada.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno