32 C
Vinkovci
Četvrtak, 20. lipnja 2024.

Romić: Osim razmjene kulturnih dobara vidimo veliku priliku u turizmu

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Zamjenik gradonačelnika Josip Romić ugostio je u gradskoj upravi ambasadora Kraljevine Tajland Nipona Petchpornprapasa i predstavnike tajlandske plesne skupina koja će od 18 sati za sve goste i građane Vinkovaca nastupiti na središnjoj pozornici.

“Sretni smo i zahvaljujemo na pozivu u Vinkovce na Vinkovačke jeseni. Nadamo se kako je ovo samo početak zajedničke suradnje u budućnosti i učvrščivanje prijateljstva između Tajlanda i Hrvatske. Oduševljen sam Vinkovcima i cjelokupnom kulturom ovoga kraja i uvjeren kako će nakon ovoga što više Tajlanđana imati želju posjetiti ovaj grad”, naglasio je ambasador.

Prijem ambasadora Kraljevine Tajland rezultat je prijateljskih veza uglednog hrvatskog liječnika specijalista ortopedije i inovatora Stjepana Ćurića, inače rođenog Vinkovčanina.

“Pošto su Vinkovci najstarije mjesto u Europi, a Tajland kao takav neovisna zemlja duge tradicije, prirodno je da su se dvije kulture povezale na mjestu koje zaslužuje biti mjesto svjetske kulture, a to su Vinkovci. Nadam se da je ovo samo početak te će biti uvod u kulturnu, ekonomsku i turističku razmjenu i kako će od toga profitirati i Vinkovci kao moj rodni grad i Tajland kao zemlja koju predstavljam u Hrvatskoj”, rekao je novoizabrani počasni konzul Kraljevine Tajland.

Jedan od prvih posjeta u sklopu aktivnosti novootvorenog konzulata bio je ciljano Stjepanovom rodnom gradu za kojeg je uvjeren kako će biti atraktivna destinacija u budućem razdoblju za neke od pet milijuna Tajlanđana koji imaju želju doći u Hrvatsku prema istraživanjima tamošnjeg turističkog sektora.


“Obično svi čuju za Dubrovnik i za našu obalu, a malotko za naš hrvatski istok. Mislim da su Vinkovci pravi grad za svakoga tko dolazi s Istoka”, dodaje.

Tajland je prva azijska država čiji su predstavnici došli na Vinkovačke jeseni sa svojom plesnom skupinom.

“Koliko Vinkovačke jeseni rastu iz godine u godinu, svjedoče nastupi i dolasci folkloraša iz cijeloga svijeta što je idealna prilika za razmjenu bogatstva tradicije dvaju različitih kultura i običaja. Vjerujem da će uživati u našem gostoprimstvu, gastonomiji i običajima. Hvala Stjepanu koji nas je povezao gdje osim razmjene kulturnih dobara vidimo veliku priliku u turizmu”, istaknu je zamjenik gradonačelnika Josip Romić.

Tajlanđani vole prirodu, a vinkovački kraj, okolica i susjedne županije definitivno im ima što ponuditi za doživjeti i vidjeti. S gostima s Tajlanda u središtu grada susreo se i gradonačelnik Ivan Bosančić. 

 

 

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno