16 C
Vinkovci
Nedjelja, 25. rujna 2022.

U rujnu nam stiže Sully – priča o pilotu koji je spasio 150 putnika

Više od autora

- vl promo-f_sully_prvi-pogled_ST

Donosimo vam prvi pogled na biografsko ostvarenje Sully kojeg režira legendarni Clint Eastwood. U siječnju 2009. svijet je svjedočio ‘čudu na Hudsonu’ kada je pilot Sully Sullenberger (Tom Hanks), sa Airbus 320 avionom, sletio na površinu zaleđene rijeke Hudson. Sully je bio primoran na ovaj potez jer su dvije ptice uletjele u motor aviona, a prilikom slijetanja u avionu se nalazilo 150 putnika i pet članova posade. Niko od njih nije povrijeđen, a oni koji su svjedočili ovom događaju izjavili su kako je bilo očigledno da je pilotu rijeka Hudson bila jedini mogući izbor za slijetanje u gusto izgrađenom području New Yorka.

Usprkos tome što je Sully najzaslužniji za čudesno spašavanje putnika i članova posade, protiv njega je pokrenuta istraga koja je prijetila njegovom ugledu i karijeri. Eastwood ovaj film režira prema scenariju Todda Komarnickia, a baziran je na knjizi ‘Highest Duty: My Search For What Really Matters’ koju su zajedno napisali kapetan Sullenberger i Jeffrey Zaslow. Osim Hanksa, u filmu će se pojaviti i Aaron Eckhart kao Sullyev kopilot Jeff Skiles, te za Oscara nominirana Laura Linney u ulozi Sullyevr supruge Lorraine Sullenberger.

Za produkciju su zaduženi Eastwood, Frank Marshall, Allyn Stewart i Tim Moore, dok je izvršni producent Kipp Nelson. Za potrebe filma se oko Eastwooda okupila ekipa koju, između ostalog, čini i nekoliko njegovih dugogodišnjih suradnika koji su sa njim radili na kino hitu ‘American Sniper’: direktor fotografije Tom Stern i scenograf James J. Murakami, nominirani za Oscara na ostvarenju ‘Zamjena’ (The Changeling), te kostimografkinja Deborah Hopper i urednik Blu Murray. Film će imati premijeru 9. rujna. [Filmofil.ba]

TRAILER: SULLY

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno