Rukometaši Spačve-Vinkovci krenuli su početkom tjedna s pripremama za sljedeću sezonu, a prozivka i prvi trening održani su na stadionu HNK Cibalia. Na prvom okupljanju ipak nije bilo svih igrača koji su nastupali prošle godine.

U odnosu prema prošlosezonskoj momčadi, neće biti Marina Marića, koji je otišao u zasad nepozatom smjeru, i Darija Raguža, koji je pojačao Dobovu. Na treninzima duže vrijeme još uvijek neće biti Borne Mažurana. Nakon što je prošle sezone slomio križne ligamente, na žalost, igrač je obnovio ozljedu, pa će se njegova apstinencija od rukometa produžiti. Zato će Mečić imati na raspolaganju drugog Mažurana. U Vinkovce je stigao Bornin mlađi brat Filip. Također s Korčule, odakle su Mažurani. Iz nešto bližeg okružja, konkretno, iz Osijeka, pristigao je trojac Domagoj Nedić, Matej Radović i David Čičak, a iz Ljubuškog je došao Marko Buntić.

Prijelazni rok još nije gotov pa ćemo vidjeti hoće li se pružiti prilika za angažman još nekog kvalitetnog igrača. Ako takva želja postoji, to bi se trebalo dogoditi prije susreta s Metalurgom. Vinkovčani bi 29. ili 30. kolovoza trebali gostovati u Skopju.

“Još uvijek je neizvjesno hoće li se to igrati. Mi vjerujemo da hoće i tako se pripremamo. Skupljamo informacije, već imamo i određene snimke momčadi i sigurno ćemo spremni dočekati susret s Metalurgom. Naravno, veseli nas i uzvrat, koji će se tjedan dana poslije odigrati u Vinkovcima.”, rekao je trener Josip Mečić.

Rukometaši Spačve-Vinkovci danas će odigrati prvu pripremnu utakmicu. Vinkovčani će u goste u Našice, gdje će ih dočekati NEXE, hrvatski viceprvak i sudionik SEHA-Gazprom lige.

Zanimljivo, bit će to sudar dviju hrvatskih momčadi koje će predstavljati naš rukomet u Europskoj ligi, no, za razliku od Spačve, rukometaši NEXE-a započeti će svoj europski put u drugom pretkolu.

Susret u dvorani Kralja Tomislava u Našicama počet će danas (četvrtak) u 18 sati, a ljubitelji rukometa u Slavoniji, posebno u Našicama i Vinkovcima, trenutnu formu svojih ljubimaca moći će pratiti na YouTube kanalu RK NEXE.