7 C
Vinkovci
Četvrtak, 1. prosinca 2022.

Rukometašice osvojile europsku broncu!

Više od autora

- vl promo-


Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija priredila je senzaciju osvojivši brončanu medalju na Europskom prvenstvu u Danskoj nakon što je u susretu za broncu u Herningu pobijedila domaćina sa 25-19 (11-11).

Sjajne izabranice Nenada Šoštarića odradile su fantastičan turnir na Europskom prvenstvu. Nakon ulaska u polufinale, najvećeg uspjeha do sada, podignule su ljestvicu kada su danas pobijedile domaćina Dansku i osvojile brončanu medalju na Europskom prvenstvu.

Prva je to medalja za hrvatski ženski rukomet na velikim natjecanjima i sasvim sigurno jedna od najvećih senzacija u povijesti europskih prvenstava.

Na putu do bronce odabranice izbornika Nenada Šoštarića upisale su šest pobjeda (Mađarska, Nizozemska, Srbija, Rumunjska, Njemačka, Danska) te upisale samo poraze od finalistica Norveške i Francuske.

Podsjetimo, Hrvatice su u petak pokušale izboriti finale, no Francuskinje su bile uspješnije (19-30). No, već sam ulazak u polufinale bio je najbolji uspjeh Hrvatske ženske rukometne reprezentacije do sada. Osim što su po prvi put u povijesti ušle u borbu za odličja, hrvatske rukometašice su ulaskom u polufinale izborile direktan plasman na Svjetsko prvenstvo 2021. na kojem nisu sudjelovale od 2011.  Domaćin je Španjolska.

Najbolji plasman do sada na europskim prvenstvima Hrvatice su ostvarile na prvom izdanju tog natjecanja 1994. u Njemačkoj, kad su osvojile peto mjesto, a još su dvaput bile šeste (1996. i 2008.). Na svjetskim prvenstvima su dvaput bile zaustavljene u četvrtfinalu (1997. i 2011.), baš kao i u jedinom nastupu na olimpijskom turniru, 2012. u Londonu

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno