Rukometna akademija Vinkovci i Rukometni klub Ivan Mikanovci su unatoč globalnoj pandemiji neometano nastavili s rukometnim treninzima za 90 dječaka i djevojčica. Iskoristivši prednosti digitalizacije putem web aplikacije „ZOOM“ održavaju se rukometni sastanci trenera i igrača, ali i organiziraju razna natjecanja sportskog i edukativnog karaktera za najmlađe igrače i igračice.

Treninzi se odvijaju čak 6 puta tjedno, a programirani su od strane trenera Borisa Lubara i Mislava Petrovića. Na svakodnevnoj bazi, treninzi se dostavljaju u zajedničku grupu za svaki uzrast, a svaka vježba upotpunjena je i video uputama koja su snimili i montirali upravo gore navedeni treneri.

Tijekom dana, igrači i igračice nakon odrađenog treninga dostavljuju trenerima fotografije i video zapise odrađenog treninga – na koji se povratno šalju komentari o ispravnosti pojedine vježbe. Na kraju svakog dana, treneri Boris Lubar, Mislav Petrović, Damir Jarić, Josip Salopek i Danijel Naletilić upisuju redovitost za svakog sportaša i sportašicu.

Od samog početka pandemije, odnosno zabrane održavanje treninga, redovitost treninga za sve kategorije iznosi preko 80%. Sukladno trenutnoj situaciji, Rukometna akademija Vinkovci i Rukometni klub Ivan Mikanovci zadržali su kontinuitet treninga, ali i ono najvažnije – zdravlje, igru i zabavu mladih sportaša i sportašica.