18 C
Vinkovci
Utorak, 9. kolovoza 2022.

Rush to Relax najavljuje album “Misli” sa prvim singlom “Pesni vo meani”

Više od autora

- vl promo-


Tri godine od izlaska istoimenog debitantskog albuma Rush to Relax vraća se s novim albumom koji donosi najraznovrsniji rad ovog DIY rokenrol projekta do sada! Damjan Manevski, makedonski glazbenik koji živi i radi u Ljubljani (Damjan je član grupa Lelee, Morvern, ex Molokai), na novoj ploči nastavlja svoj prirodni razvoj kao glazbenika, a još više kao pjesmopisca potpuno u duhu dobro poznate makedonske muzičke tradicije.

Danas vam predstavljam Pesni vo meani, prvi singl s nadolazećeg albuma “Misli” (Look Back And Lough Records). Inspiracija za pjesmu došla je nakon nekoliko obiteljskih proslava prošlog ljeta i intenzivnih emocija koje buknu u takvim trenucima. Jasno je da se ovakve posebne prilike često pretvore u velike fešte na kojima svi totalno polude – osjećaj kakav rijetko viđamo na indie koncertima!

“Pjesma je nastala u periodu kada su sve te emocije još uvek bili u zraku… ” Na pjesmi čujemo prepoznatljive Damjanove gitare koje neprestano pružaju tople i isprepletene melodije. A pjesma ne bi imala svoju mehandžisku magiju bez doprinosa bliskog suradnika Nejca Čulka (HAY) na bubnjevima, udaraljkama i sintisajzerima. Kuriozitet je gostovanje Damjanovog oca Zorana Manevskog na violini, a to pjesmi daje poseban šarm!

Singl “Pesni vo meani” snimljen je tijekom prošle zime. Za snimanje i miks bio je zadužen Jan Cizej (Morvern), dok je mastering uradio Mikey Young (Total Control, Eddy Current Suppression Ring). Pjesma će se naći na albumu Misli koji izlazi poslednjeg dana osmog mjeseca digitalno i do kraja godine na vinilu u zajedničkoj akciji Look Back and Laugh iz Ljubljane, Pop Depresije iz Beograda i Hidden Bay Records iz Toulousa.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno