33 C
Vinkovci
Petak, 1. srpnja 2022.

S 200 tisuća tableta pokušao ući u Hrvatsku

Više od autora

- vl promo-

Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko srijemske proveli su kriminalističko istraživanje nad 27-godišnjim državljaninom Republike Srbije, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela  Neovlaštena proizvodnja i promet drogama iz članka 190. stavka 2. Kaznenog zakona Republike Hrvatske.

Jučer, 14. veljače u 8.20 sati na ulazu u Republiku Hrvatsku na graničnom prijelazu Ilok, carinski službenici su tijekom redovne granične kontrole teretnog i priključnog vozila srpskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 27-godišnji državljanin Republike Srbije, pronašli lijekove koje se nalaze na „Popisu opojnih droga, psihotropnih tvari i biljaka iz kojih se može dobiti droga te tvari koje se mogu uporabiti za izradu droga“.

Tijekom provedenog kriminalističkog istraživanja pronađeno je i oduzeto ukupno 200.000 komada raznovrsnih psihotropnih tableta, javljaju iz policije.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su osumnjičenog 15. veljače predali pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske, a kaznenu prijavu su dostavili nadležnom državnom odvjetništvu.

Nastavlja se kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja svih okolnosti slučaja.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno