Gradska knjižnica i čitaonica Vinkovci program Mjeseca hrvatske knjige danas otvara s dva događanja.

Prvo događanje naziva “S piscem i pjesmom u Mjesec hrvatske knjige” održano je uz gostovanje književnika Mladena Kopjara čije predstavljanje dječjih knjiga je upotpunio nastup zbora Glazbene škole Josipa Runjanina Vinkovci, pod ravnanjem glazbene pedagoginje Zrinke Šimunović. Gosti otvorenja bili su učenici i učiteljice OŠ Josipa Kozarca i I. G. Kovačića iz Vinkovaca.

Prva predstavljena knjiga “Čokoladne godine”, koja je uvrštena u novi kurikulum, vrlo je duhovito djelo, donosi neprocjenjive trenutke djetinjstva ispisane stilom koji proizlazi iz kombinacije dječje lakovjernosti i autorove poetične ironije. Naime, autor progovara iz perspektive dječaka Darka prateći ga od rođenja do desete godine života.

Druga knjiga o kojoj je bilo riječi je zbirka priča “Poštanski Marko” koja na duhovit i zabavan način donosi niz događaja iz života osnovnoškolaca. Suptilna i poučna ova će knjiga istaknuti sve važne stvari koje dijete tog uzrasta mora znati: važnost učenja, prijateljstva, odgovornog odnosa prema sebi i drugima, ali i važnost igre i zabavljanja.

“Pišem već dosta dugo i većinom su to romani i zbirke priča za djecu, a moj prvi roman “Trenutak s Tanjom” je izašao 2004. godine. Napisao sam 10 knjiga za djecu i 3 knjige za odrasle. Danas sam predstavio svoje dvije knjige i ovom prilikom moram istaknuti da je prva knjiga koju sam predstavio “Čokoladne godine” uvrštena u novi kurikulum u izborni popis lektire i vrlo sam ponosan na to”, istaknuo je Mladen Kopjar varaždinski književnik, te dodao da je iznenađen i oduševljen današnjim predstavljanjem zbog suradnje s nastupom zbora Glazbene škole Josipa Runjanina.

Zbor je imao nekoliko glazbenih točaka od kojih je jedna bila priča iz “Poštanskog Marka” u kojoj su prikazali dio priče uz jedan glazbeno književni te ritmičan način i time dodatno zabavili djecu.

Autor je prvi put u Vinkovcima i počašćen je što je upravo on taj koji je svojim predstavljanjem otvorio Mjesec hrvatske knjige u Vinkovcima, te se nada da će uskoro opet imati priliku sudjelovati u nekom novom događanju.

Drugo događanje očekujemo za 19 sati u Art clubu Vinkovci gdje je najavljena Večer šansone nastupom Srđana Depola, pjevača, skladatelja i književnika.