1 C
Vinkovci
Srijeda, 6. prosinca 2023.

S provedbom krenuo projekt “Sigurnost na vodi” koji će okupit 200 vrtićaraca

Više od autora

- vl promo-

Program “Sigurnost na vodi” s provedbom je krenuo ovog tjedna. Trajat će dva mjeseca i okupit će 200 mališana predškolske dobi iz šest Dječjih vrtića Vinkovci te iz dva Katolička dječja vrtića “Eden” i “Srce Marijino”.

Gradsko društvo Crvenog križa Vinkovci osiguralo je na natječaju Hrvatskog Crvenog križa sredstva za sufinanciranje desete etape programa privikavanja na vodu. Provedbeni partneri su poduzeće „Periska“ koje upravlja Dvoranskim plivalištem „Lenije“, Vinkovački plivački klub, Dječji vrtić Vinkovci i Katolički dječji vrtići „Eden“.

“Raduje nas da nakon dvije godine pauze zbog posljedica koronavirusa možemo nastaviti s ovim projektom”, poručio je ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Vinkovci Branko tomić, dodavši kako se nada da će ispuniti svoju svrhu i uljepšati djeci sljedeća dva mjeseca.

Ono što se želi postić ovim projektom, objašnjava predsjednik GDCK Vinkovci Dražen Švagelj, je da djeca u najranijoj dobi razbiju strah od vode te da uz pomoć iskusnih trenera Vinkovačkog plivačkog kluba steknu osnove plivanja, ronjenja i pravilnog disanja.

“U startu moram pohvaliti Gradsko društvo Crvenog križa Vinkovci na još jednom uspješnom projektu, ali i svim dionicima”, projekt je riječima podrške pozdravio i zamjenik gradonačelnika Josip Romić, dodavši kako je riječ o inicijativi gdje nam je u fokusu sigurnost djece koja su najugroženija skupina ljudi i od malih nogu ih na ovaj način učimo da od vode ne trebaju strahovati te da vladaju vještinama plivanja. “Isto tako, razvijamo ljubav prema sportu te sam siguran kako će u bližoj budućnosti kroz ovaj projekt djeca zavoljeti plivanje i možda postati član jednog od naših plivačkih klubova.”“U desetsatnom programu dat ćemo sve od sebe kako bi djeca naučila sve osnove, već spomenuto ronjenje, disanje, ali i gledanje u vodi jer ne želimo da kroz život prolaze s bilo kojim strahom”, poručuje tajnik Vinkovačkog plivačkog kluba Zvonimir Pinter.

Da se ovom projektu djeca zaista vesele potvrđuje i ravnateljica Dječjeg vrtića Vinkovci Suzana Zidar. “Koliko smo iščekivali da započne projekt govori činjenica da je u njega uključeno 150 djece Dječjeg vrtića Vinkovci. Neka djeca će se prvi puta susresti s vodom pa je stoga ovaj korak izuzetno važan kako za njih, tako i za ostalu djecu.”

 

Uz 150 djece iz Dječjeg vrtića Vinkovci, sudjelovat će i 50 djece iz Katoličkih dječjih vrtića “Eden” i “Srce Marijino”, čija voditeljica Monika Hanžek dodaje kako su projekt podržali i dobro prihvatili roditelji naših mališana.

Da je projekt pokazatelj odlične suradnje i razvoja sporta na području Vinkovaca, potvrdio je i direktor vinkovačkih bazena Marko Šarić. “Na ovaj način brinemo za naše najmlađe i nadamo se da će projekt zaživjeti i u narednim godinama.”

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno