Ministarstvo poljoprivrede obavijestilo je potrošače o opozivu smrznute hrane za pse Natures Menu Barf Piletina, tripice i povrće, 300g, LOT 15/11/20, dodatne oznake GB226(3000) roka trajanja do 15.11.2020., zbog utvrđene bakterije iz roda Salmonella spp.
Proizvođač je subjekt u poslovanju s hranom za životinje Natures Menu, Threxton Road Industrial Estate, Watton, Norfolk, Velika Britanija, a na tržište ga stavlja subjekt ZOO Hobby d.o.o., Zagreb.
Proizvod nije u skladu s Uredbom (EZ) br. 142/2011 Europskog parlamenta i Vijeća o utvrđivanju zdravstvenih pravila za nusproizvode životinjskog podrijetla i od njih dobivene proizvode koji nisu namijenjeni prehrani ljudi i o provedbi Direktive Vijeća 97/78/EZ u pogledu određenih uzoraka i predmeta koji su oslobođeni veterinarskih pregleda na granici na temelju te Direktive.
Detaljniji podaci o opozivu proizvoda dostupni su na službenim stranicama subjekta u poslovanju s hranom za životinje https://www.zoo-hobby.hr/obavijest-o-povlacenju-proizvoda-s-trzista/