28 C
Vinkovci
Srijeda, 19. lipnja 2024.

S2E1 riječkih progresivaca The Ant

Više od autora

- vl promo-

Do prije nekoliko godina, iza imena The Ant stajao je kantautor Anthony Kukuljan, glavni krivac za debitantsko diskografsko izdanje “LP (Love and Pain)”.

Stvari su se promijenile od izlaska LP-a krajem 2012., pa se tako nekadašnji “one man band” proširio na istoimenu četveročlanu ekipu poznatih riječkih glazbenika, koju uz frontmana čine bubnjar Branko Kovačić,basist Franjo Jardas i gitarist Vladimir Tomić. Pridružene je članove publika već upoznala u bendovima kao što su  Father, Moskva i Jonathan, a prijašnja su iskustva spretno uklopili u zvuk The Anta.

THE ANT – Hology, Ep 1, ovitak / Autor: Marko Nemec

Evolucija The Anta vidljiva je u nadolazećem albumu simboličnog naziva ‘HOLOGY’, čijih je pet singlova već predstavljeno publici. Novo umjetničko ostvarenje najavljeno je singlom ‘Just leave’, a u sličnom su se tonu nizali i novisinglovi.

Posebna pažnja posvećena je videospotovima pa je tako drugi singl “Skinny Little Lover” popraćen spotom snimljenim u pulskoj Areni. Ulogu protagonista utjelovio je mladi finalist TV showa Supertalent, Devin Juraj, koji je emotivnim plesnim pokretima pružio novu dimenziju progresivne glazbe The Anta. Zanimljiv je i videospot singla “Hey ho!” snimljenog uživo u 360° modelu, a singl “Lies!” prati Anthonyjevoa autorska snimka iz New Yorka, ispunjena mračnom atmosferom i dobrim riffovima na kojima do izražaja dolazi Kukuljanov grungerski vokal. Iako pjesma traje tek nešto više od minute, ostaje dovoljno vremena za uživanje u progresivnim rock zvucima.Svjetlo dana ugledao je i posljednji singl “Hurts”, kojim se završava prva u nizu glazbenih epizoda koje The Ant planira snimiti.

Anthony Kukuljan ponovno je zaslužan za glazbu i tekst novih singlova, dok su na aranžmanu radili i Branko Kovačić, Franjo Jardas i Vladimir Tomić. Produkciju singlova, snimljenih u riječkom studiju Megaphone, potpisuje Davor Tomić Pinky zajedno s osnivačem benda.

Gitara, tamna prostorija, potpuna tišina, putovanje po emotivnim cestama, a ponekad i izgledna doza seksualne maštarije, ključni su sastojci neofolkerske struje kojom Anthony plovi već dugi niz godina.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno