25 C
Vinkovci
Srijeda, 6. srpnja 2022.

Sabor izglasao: Ivan Paladina novi je ministar graditeljstva

Više od autora

- vl promo-

Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Ivan Paladina dobio je danas povjerenje Hrvatskog sabora da preuzme resor Ministarstva graditeljstva, prostornog uređenja i državne imovine, nakon čega je položio prisegu. Dobio je glasove 77 od ukupno 151 zastupnika, koliko ih ima sabor. Tri su zastupnika u glasanju bila suzdržana, a 51 protiv.

“Imamo malo vremena, a jako puno posla. Poziv premijera Andreja Plenkovića sam prihvatio jer je ovo između ostaloga poziv za obnovu kuća naših sugrađana”, rekao je Paladina predstavljajući svoj program na zajedničkoj sjednici saborskih odbora za graditeljstvo i za gospodarstvo. Obećao je da će dati sve od sebe da Ministarstvo još bolje služi svima te da će njegov fokus u prvom redu biti obnova.

Paladina je istaknuo da su njegovi temeljni principi rada suradnja i uključivanje, a ne isključivanje različitih mišljenja te slušanje struke i inzistiranje na jednostavnosti. “Ne smiju administrativne prepreke usporavati obnovu domova ili priječiti razvoj. Ljudi koji su bili žrtve potresa ne smiju biti žrtve propisa”, naglasio je. Dodao je da će se također fokusirati na to da u kratkom roku potakne zakonodavne promjene radi ubrzanja procesa te da će u suradnji sa strukom tražiti najbolja rješenja.

Odgovarajući na pitanja zastupnika kazao je i da je u svojoj karijeri imao jako puno uspješnih i završenih projekata te vjeruje da će njegovo iskustvo biti korisno u budućnosti. Poručio je također da dosad nije bio uključen u proces obnove, ali da se pripremio, upoznao sa stanjem, konzultirao sa stručnjacima i detektirao glavne probleme. “Znam da mi građani kojima su uništeni domovi ne mogu dati 100 dana mira, dajte mi par tjedana i pokazat ću konkretne rezultate”, rekao je i najavio da će povećati kapacitet zaposlenih u Ministarstvu, za što je dobio i podršku premijera.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno