2 C
Vinkovci
Četvrtak, 2. veljače 2023.

Samci (1992.)

Više od autora

- vl promo-

Ljubavna komedija o skupini mladih ljudi koji stanuju u istom dvorištu i druže se, a zajednička im je čežnja da budu voljeni. Glavni junaci filma, koji se izdvajaju od ostalih i imaju svoje priče, šestero su mladih, od 25 do 30 godina, koji su uglavnom vezani za glazbenu scenu Seattlea. U pokušaju da žive samostalno, suočeni s nesigurnim karijerama, podmirivanjem svojih životnih troškova, s povećanom društvenom sviješću te s univerzalnom čežnjom da budu voljeni, ta skupina prijatelja i znanaca dijeli međusobno svoje snove, sklonost prema glazbi, kao i zajedničko dvorište zgrade u kojoj stanuju.
Steve Dunne (Campbell Scott) bavi se urbanističkim planiranjem. Bio je odlučio posve odreći se ljubavi, sve dok nije upoznao Lindu. Linda Powell (Kyra Sedgwick) radi u agenciji za zaštitu okoliša. Za nju su dvije najvažnije stvari u životu – ljubav i uzajamno povjerenje. Ona mnogo očekuje od Stevea, pogotovo kada shvati da je trudna. Janet Livemore (Bridget Fonda) Steveova je prijateljica i savjetnica za ‘stvari srca’, dobra i odana osoba. Zaljubljena je u Cliffa, pjevača grunge-metal sastava Citizen Dick. Cliff Poncier (Matt Dillon) nikada nije ljubav držao tako ozbiljnom stvari poput glazbe i on više vremena posvećuje grunge nastupima nego svojoj (polu)djevojci Janet. Debbie Hunt (Sheila Kelley) stalno je u potrazi za ljubavlju. Naivno vjeruje da je dovoljno izmijeniti svoj izgled ili snimiti videospot da bi se sve promijenilo nabolje. David Bailey (Jim True) ima sasvim originalan pristup intimnom životu – na ljubav gleda kao na egzistencijalnu partiju šaha među spolovima.

Ovaj izvrsni generacijski film režirao je prema vlastitom scenariju Cameron Crowe a u glavnim se ulogama pojavljuju Matt Dillon, Bridget Fonda, Campbell Scott, Kyra Sedgwick, Sheila Kelley, Jim True- Frost, Bill Pullman, Eric Stoltz i mnogi drugi.

TRAILER

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno