“U zadnja 24 sata imamo jednog novooboljelog. Ukupno su oboljele 2222 osobe, 51.568 testiranja, od čega 1228 u zadnja 24 sata. Postotak pozitivnih nalaza 4,43%. Imamo jednu preminulu osobu u KBC Split koja je 1923. godište, bila je korisnica Doma u Makarskoj. Ukupno preminulih je 95. Na respiratoru je osam pacijenata. Hospittaliziranih 142, otpuštenih imamo 716, a oporavljenih kod kuće 1153. Ukupno oporavljenih 1869 osoba u RH.”, izvijestio je ministar zdravstva Vili Beroš.

“Od 18. svibnja ukidaju se ograničenja za javni prijevoz u linijskom oblanom pomorskom prometu, omogućava se uspostavljanje redovnog voznog reda.”, rekao je ministar Davor Božinović.

Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak je na pitanje o tome kako će izgledati izbori te hoće li se na izbore ići s maskama odgovorio da je to pitanje za DIP. ”Kad dobijemo pitanje od DIP-a stručnjaci će iznijeti svoje mišljenje”, poručio je Capak. 

Rekao je da za praonice rublja u hotelima ne postoje posebne preporuke. ”Virus ugiba na 56 stupnjeva i osjetljiv je na deterdžente. Svi postupci koji se i inače koriste uništavaju virus”, objasnio je Capak.