21 C
Vinkovci
Utorak, 9. kolovoza 2022.

Samuraj grupe Lika Kolorado dobio i video uprizorenje

Više od autora

- vl promo-


Nakon što je radio publiku nedavno osvojila svojim najnovijim singlom Samuraj, Lika Kolorado predstavlja nam prateći video spot pjesme kojim najavljuje svoj album prvijenac.

Samuraj se našao među prvim pjesmama na lageru sa kojima smo krenuli u bend, jedna od pjesama koja je spavala u ladici godinama dok ju nismo očistili od prašine i ulaštili. Mislim da svi imamo nekoga u životu za kim smo trčali ili, bolje rečeno, šepurili se pred njim, pratili tu osobu posvuda u nadi da nam pokloni mrvicu više pažnje, što naravno nikada neće. U vezama najčešće uvijek postoji jedna osoba kojoj je stalo manje. Kad igraš ulogu one druge osobe u tom tangu, nužno moraš naučiti lekciju. Everybody’s gotta learn sometime, rekla bi pjesma. Dok nisam naučio, tak sam se šeprtljao za njom, skakao, pravio se važan, glumio samuraja, dok nije, naravno, izgubila sav interes. Al’ sve je dobro dok ostane pjesma. – izjavio je frontman benda, Filip Riđički, prilikom predstavljanja singla Samuraj.

Nježna, taktilna i topla ekranizacija priče video spota u jukstapoziciji je s hladnom i distanciranom pjesmom koja evocira nostalgiju za zaboravljenim ljubavima koje nam možda ipak i ne nedostaju toliko. Video spot potpisuje Ivan Zadro (DoP produkcija) u suradnji s pjevačem benda, Filipom Riđičkim, dok je za montažu spota zaslužan Slaven Jekauc.

Spot kontrira priči u pjesmi. On je nešto nježno, taktilno, toplo, u suprotnosti sa hladnom, distanciranom pričom iz pjesme. Htjeli smo samo uhvatiti taj trenutak nježnosti koja nas valjda sve asocira na prošle ili sadašnje veze i odnose, a to je na kraju ono što ostane. To se zove ‘optimizam pamćenja’ – zaboraviš na grozne trenutke, ostanu samo oni dobri. Pokušali smo evocirati nostalgiju za prošlim ljubavima, za koje nam je nekako drago da su prošle, – izjavljuju iz benda Lika Kolorado.

Samozatajnim glazbenim šarmom na tragu najuspješnijih indie rock i britpop bendova ’90-ih, Lika Kolorado osvojila nas je prvim singlovima Kralj, Smiješ zaurlat i Sigurno, a najnovijim glazbenim uratkom Samuraj ova zagrebačka četvorka uvodi nas u debitantsko studijsko izdanje koje željno iščekujemo na početku ove 2018. godine.

Lika Kolorado svoju glazbenu priču stvara od 2016. godine, i to u sastavu kojeg čine Ana Jelić (bas), Filip Riđički (vokal), Vanja Senčar (gitara) i Pavle Gulić (bubanj).

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno