24 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 15. srpnja 2024.

Sanacija u Bošnjacima: Izdano 98 posto potvrda za stambene objekte

Više od autora

- vl promo-

Prema izvješću Županijskog centra 112 Vukovar, jučer je održan stožer Civilne zaštite Općine Bošnjaci uz prisustvo voditelja Službe CZ Vukovar i načelnika stožera CZ Vukovarsko-srijemske županije.

FOTO: Vukovarsko-srijemska županija

Voditelj Službe CZ Vukovar održao je sastanak s brigadirom Alanom Srpkom, zapovjednikom inženjerijske pukovnije Hrvatske kopnene vojske, s naglaskom na dosadašnje i planove za daljnje aktivnosti pripadnika Hrvatske vojske na terenu.

Iz ŽC 112 Vukovar ističu kako je do sada popisano i izdano 98 posto potvrda za stambene objekte, na pokretninama je zaprimljeno 118 zahtjeva (automobili, traktori, kombajni i slično), a za štete u poljoprivredi je zaprimljeno 119 zahtjeva.

Na sanaciji je sudjelovala Hrvatska vojska sa 7 desetine vojnika koji su sudjelovali na pomoćnim poslovima te 26 pripadnika inženjerije (ukupno 96 vojnika), uz upotrebu sljedeće opreme inženjerije:

6 kamiona samoistovarivača

3 UCB kombinirki

1 CAT dozer

2 kamiona za transport građevinskog materijala

2 kamiona za prijevoz vojnika TAM 130

utovarivač Ult 2

1 autobus

1 labudica

2 zapovjedna vozila

Tijekom jučerašnjeg dana s ulica je odvezeno 1418 kubika građevinskog šuta. Djelatnici Općine izdali su 200 potvrda za podizanje građevinskog materijala.

U funkciji je kompletna mreža Hrvatske elektroprivrede. Tijekom jučerašnjeg dana električna je energija puštena u 20 objekata, što znači da od ukupnih 1450, električnu energiju trenutno ima 1306 kućanstava.

Angažirane su dvije policijske ophodnje za regulaciju prometa, s ciljem jednostavnije organizacije odvoza šuta i otpadnog građevinskog materijala, stoji u izvješću Županijskog centra 112 Vukovar.

Dodajmo kako je danas na zahtjev Stožera Civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije, sa skladišta Robnih rezervi Ravnateljstva civilne zaštite dostavljeno pet stambenih kontejnera za potrebe općine Bošnjaci.

FOTO: Vukovarsko-srijemska županija

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno