On je višestruki dobitnik nagrade Grammy, član Rock and Roll kuće slavnih i virtuoz na gitari, a nakon više od 50 godina karijere još uvijek je u kreativnom zamahu. Ovog nam je puta predstavio singl Los Invisibles kojim je najavio novi studijski album “Africa Speaks”.

“Los Invisibles” sadrži Santanin zaštitni znak – zapanjujuće gitarske solaže i upečatljiv groove. Glazbenik i njegov osmeročlani prateći bend, koji na bubnjevima čini i njegova supruga Cindy Blackman Santana, pjesmu su snimili u suradnji s legendarnim producentom Rickom Rubinom (Metallica, Shakira, Linkin Park). Značajan je doprinos pjesmi donijela i španjolska pjevačica Buika, zahvaljujući njenom čarobnom vokalu. Singl je dobio i svoj službeni vizual, koji odražava njegovu zvukovnu atmosferu.

“Los Invisibles” prvi je singl sa Santaninog novog studijskog albuma “Africa Speaks”. Izdanju prethodi nedavno objavljeni EP „In Search Of Mona Lisa“, kojim je glazbenik publici pružio uvid u iskustvo svojeg prvog odlaska u muzej Louvre.

Legendarni će glazbenik ove godine obilježiti 20 godina od objave najbitnijeg albuma u karijeri – “Supernatural”, a proslavit će i 50 godina od nastupa na Woodstock festivalu. Te će događaje proslaviti velikom američkom turnejom na kojoj će izvoditi najveće hitove karijere.

Carlos Santana rođen je 1947. godine u Meksiku. Interes za glazbu pokazivao je u ranom djetinjstvu, naučivši svirati violinu s pet godina. Njegov otac i brat također su bili glazbenici, zbog čega su sviranje i instrumenti bili Carlosova svakodnevica. Profesionalnu karijeru započeo je 1969. godine, a velika prekretnica za njega i prateći bend bio je sad već legendarni nastup na Woodstock festivalu. Ipak, najveći komercijalni uspjeh postigao je početkom ovog tisućljeća zahvaljujući pjesmama “Smooth” i  “Maria Maria”. Do danas je prodao više od 100 milijuna albuma, a ugledni časopis Rolling Stone uvrstio ga je na 15. mjesto na popisu 100 najboljih gitarista svih vremena.