Foto: Marina Uzelac + Sven Sorić
Dan žena je ujedno i rođendan Sare Renar, a upravo je tog dana objavljen njezin novi studijski album simbolično nazvan “Šuti i pjevaj” što daje naslutiti kako iza njega stoji vrlo važna poruka.
I jest tako, ovo je njezin najoptimističniji, ali i najmračniji album koji se sastoji od devet pjesama, do sada objavljenih “Šuti i pjevaj”, “Kapital” feat. Playground Hustle i “Medeja”, nove albumske verziju singla “Držali smo se za ruke”, finalista nagrade Zaklade Milan Mladenović, nove verzije pjesme “Marija budi oprezna”, te potpuno nove, otvarajuću “Hana je već dugo budna”, “U što ti vjeruješ”, “Mlad kao mi” i “Epilog”. Devet je to vrlo različitih pjesama u kojima se, u eklektičnom spoju elektroničke glazbe i kantautorskog izričaja, isprepliću teme položaja žene u društvu, religije, umjetnosti, ali i ljubavnih, prijateljskih i ekonomskih odnosa.
“Ovo svakako nije album koji se želi pod svaku cijenu svidjeti, često progovara vrlo eksplicitno i ne podilazi slušatelju. Međutim ovo je ujedno album gdje se možda najviše i najranjivije otvaram do sada. Od prvog singla do danas naši su životi doživjeli tektonske pomake i htjela sam napraviti album koji i zvučno i lirički obuhvaća to ludilo, strah i nadu”, rekla je Sara Renar koja je 8. ožujka album objavila na svim streaming servisima, a 2. travnja bit će objavljen i na CD-u. No, već od danas moguće su prednarudžbe CD-a putem webshopa Croatia Recordsa i prvih 20 kupaca dobit će potpisani primjerak albuma.
“Šuti i pjevaj” osim Sare Renar stvarali su i njezini brojni suradnici, od onih stalnih – Konrada Mulvaja, Zdeslava Klarića, Vedrana Peternela i Dimitrija Simovića – do gostujućih glazbenika –Nenada Sinkauza, Nenada Kovačića, Ivana Grobenskog, Marka Lucijana Hraščaneca, Hrvoja Štefanića, Luke Čapete, Igora Pavlice i Miloša Vojvodića, rap dua Playground Hustle, kao i gostujućih kantautorica na naslovnoj pjesmi. Glazbu i tekstove svih pjesama potpisuje Sara, a konačnu produkciju albuma Tonota (Ivona Eterović), sjajna mlada producentica za koju ćete tek još čuti. Naslovnu fotografiju potpisuje Marina Uzelac, ujedno i autorica serije korespondirajućih fotografija uz pjesme. Sven Sorić autor je vizualnog identiteta, a drugo uho s naslovne fotografije pripada glumici Klari Mucci.
Album “Šuti i pjevaj” možete poslušati na svim streaming servisima te prednaručiti na webshopu Croatia Recordsa po cijeni od 79 kuna.