27 C
Vinkovci
Petak, 29. rujna 2023.

Saša Antić iz T.B.F.-a na sudu zbog pjesme Mater

Više od autora

- vl promo-

Najnovija kolumna Reper to(v)ar, koju na stranici autori.hr ima TBF-ovac Saša Antić, mogla bi se smjestiti u neku rubriku – vjerovali ili ne. Naime, u njoj je Antić otkrio kako je dobio poziv Općinskog suda u Virovitici da se pojavi kao svjedok u jednom kaznenom predmetu.

Iako ne poznaje okrivljenika, sud smatra kako je on najkompetentnija osoba koja bi im mogla pomoći u rješavanju svega. Naime, okrivljenik je mladić koji je policajcu poslao sms u kojem je, između ostalog pisalo i: ‘Naša mater te traži’. Budući da je riječ o parafraziranju stiha iz refrena T.B.F.-ove pjesme ‘Mater’, čiji je autor stihova upravo Saša Antić, sud opravdano tvrdi da im upravo on može pomoći u utvrđivanju ima li u poruci i u kolikoj mjeri elemenata ozbiljne prijetnje.

‘Zahvalan sam na prilici da javno tumačim značenje jedne svoje pjesme jer se znalo dogoditi da se poneke protumače potpuno pogrešno od onog što sam njima htio reći!’, napisao je Saša Antić koji je potom dodao i kako mu je ‘muka’ šaliti se sa svime, budući da je stvar očito ozbiljna.

‘Vjerujem da do osuđujuće presude neće doći. Kad bi se to dogodilo, osim nepravde prema okrivljeniku, i pjesma ‘Mater’ bi dobila inkriminirani status, postala bi nešto kao hladno oružje. Zaje..na i velika stvar za jednu pjesmu, ali s druge strane i službena potvrda da se radi o oštrim stihovima. To bi mi valjda na neki način trebalo i imponirati jer već sam se potpuno pomirio s tim da glazba ne može ništa bitno promijeniti u stvarnosti osim individualni doživljaj iste. Međutim, život se ponekad pobrine da o nekim stvarima razmisliš ponovo.’ [tportal]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno