21 C
Vinkovci
Četvrtak, 18. kolovoza 2022.

Saša Novak: Povratak u Hard Place na krilima novog singla Morgen

Više od autora

- vl promo-


Saša Novak (Morgen single, koncert u Hardu [cover]Nešto više od godinu dana nakon sjajnog povratničkog koncerta, Sale se ponovno vraća u Zagreb: 29. travnja 2017 i to na isto mjesto: Hard Place.

Na pitanje kako to da se odlučio ponovo za Hard Place Sale izjavljuje: ‘Ne samo da mi je taj dan ostao u sjećanju zbog emocija koje se ne mogu ni na koji način ponoviti jer se naime radi o povratničkom koncertu nakon više od 20 godina pauze, nego je i Hard Place izuzetno dobar rokenrol klub, osjeća se dobri duh rokenrola.’

Sale je tom prilikom okupio mnoge stare prijatelje kako na pozornici, ali i u publici. Bio je to prvi od serije povratničkih koncerata, atmosferom i energijom neponovljiv. Sale je tad obećao ponovni susret u skorije vrijeme.

Osim što je u međuvremenu izdao par novih pjesama, također se licencno pojavio na kompilaciji ‘Rock The Nation’ sa pjesmom ‘Osmijeh’ u izdanju ‘Backyard Productions’. Novost je da je Sale u izdanju Croatia Records izbacio singl Sumoran svijet koji se vrti ne samo na hrvatskim radio postajama nego i mnogo šire.

U vrijeme pisanja ove objave za koncert Sale nas je još jednom iznenadio i to viješću da je u izdanju OHHO Records upravio izbacio singl na njemačkom tržištu, i sudeći prema prvim reakcijama radio postaja, izbacio pravi ljetni rokenrol hit.

Radi se o obradi pjesme ‘Morgen’ Ive Robića, za koju je dobio specijalnu dozvolu od strane Meisel Records koji su vlasnici autorskih prava te pjesme. Za sve koji možda neznaju o kojim dimenzijama se radi napominjemo da je Meisel Records dio velike firme u čijem je vlasništvu npr. poznati berlinski Hansa Studio u kojem su snimali U2, David Bowie, Iggy Pop… etc.

Saša Novak (Morgen single, koncert u Hardu [St]

Zbog potrebe pjesme dobio je i specijalnu dozvolu da promijeni ne samo aranžman , nego i skrati tekst, što je neuobičajeno u svijetu autorstva.

Na pitanje kako mu se sviđa Saletova interpretacija pjesme, Michael Wewiasinski (Copyright Manager od Meisel Records) je izjavio: ‘Ovo je jedna veoma moderna, aktualna pjesma koja svojom interpretacijom širi pozitivan duh’.

Pjesma ‘Morgen’ se već vrti po njemačkim radijima, a Sale je obećao da će se pjesma uskoro zavrtjeti i po domaćim radio postajama.

A u svakom slučaju Sale pjesmu ‘Morgen’ prezentira i live na koncertu, što će sigurno biti zanimljivo. Sale obećava dobar koncert, i nove pjesme. U međuvremenu  dovršio je i svoj CD ‘minimalKA’ i kompletan će biti prezentiran i live.

Na pitanje što nas očekuje na koncertu Sale se nasmijao i rekao: ‘Svako ko se pojavi na koncertu nikad neće požaliti. Sale obećava iznenađenja’

SAŠA NOVAK: MORGEN [2017]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno