Foto: OHHO media
Nakon povratničkog albuma “Ja sam tu” iz 2018. godine, Saša Novak (bivši gitarist i producent Psihomodo popa) je u suradnji sa diskografskom kućom Croatia Records objavio novi singl “Europa 2020”. Kao i u verziji pjesme sa albuma, Sašina kćerka Filia svojim glasom obogaćuje ovaj veoma pjevni i zarazni refren.
Autori pjesme su Alen Jovanović (Goblini) i Saša Novak, a pjesma govori o aktualnim događanjima koji pogađaju Europu, ali i cijeli svijet. Saša je kao iskusni producent (Psihomodo pop, Fantomi, Greasballs, Novak i Kopola, Crna kronika, Rabat…) mix i mastering sam napravio, a za veoma dobru i aktualnu video produkciju spota zaslužan je Venko Burčul (Rabat).
Takođe saznajemo da je i drugi singl na putu. U pjesmi “Volim te još” pojavit će se kao gosti i neki iskusni glazbenici i Sašini dobri prijatelji. Na upit o detaljima suradnje i imenima gostiju, Saša izjavljuje: “Prvobitno je pjesma bila namijenjena za tamičenje za pjesmu Eurovizije… ali kad sam dobio poziv za prijavu pjesme bilo mi ju je šteta samo tako ispucati, pa sam ipak odlučio da ju uvrstim na svoj album”.
“Vrijeme”, “Uspomene blijede”, “Volim te još”, “Budi svoj”, “Vraćam se na cestu”, “Mogao sam reći”… samo su neki od naslova pjesama, a naslov albuma nam Saša  nažalost i dalje ne želi odati.
Izlazak albuma se planira svakako nakon što prođe aktualna kriza izazvana pandemijom virusa korone, a do tada uživajmo u novom singlu EUROPA 2020.