12 C
Vinkovci
Nedjelja, 21. travnja 2024.

Savjet mladih VSŽ poziva na večerašnji humanitarni pub kviz za Lovru Hrčeka

Više od autora

- vl promo-

Savjet mladih Vukovarsko-srijemske županije organizira “humanitarni pub kviz za Lovru Hrčeka” koji će biti u vinkovačkom Orionu večeras u 19 sati.

Naime, Lovro je dijete kojemu su dijagnosticirane mnogobrojne dijagnoze koje uvelike prate i otežavaju njegov razvoj. Boluje od cerebralne paralize, GERB, Porcenfalije i nekontrolirane epilepsije, stoga su upravo njemu odlučili pomoći.

Kako je istaknuo Nikola Slišković iz Savjeta mladih Vukovarsko-srijemske županije, njihov je cilj educirati i osvijestiti mlade o aktualnim problemima i temama, ali ujedno im ukazati  na to da su važni i da mogu mijenjati stvari. „Upravo zbog toga smo osmislili humanitarnu aktivnost kroz pub kviz jer mladi to vole, na kvizovima se okupljaju, a time pomažu onima u potrebi”, kazao je dodavši kako im je ovo prva takva akcija, ali svakako ne i posljednja.


Zainteresirani se mogu prijaviti putem e-mail adrese savjetmladih.vusz@outlook.com, do sada imaju 15 prijavljenih ekipa, a mjesta je ostalo za još četiri ekipe. Napominje i kako kotizacija iznosi 10 eura po ekipi, a sav prihod ići će obitelji Hrček.

Spomenut ćemo kako Savjet mladih Vukovarsko-srijemske županije neće stati samo na ovome, već imaju puno planova. U ožujku će biti domaćini Koordinaciji županijskih savjeta mladih RH, nakon čega ih očekuju zajedničke aktivnosti s Gimnazijom Vukovar, Crvenim križem Vinkovci, organizacija panela i tribina na temu važnosti izlaska na izbore, ali i Biciklijada.

„Nadamo se kako ćemo uspjeti u svemu što planiramo te da će ljudi prepoznati naš trud i rad!”, istaknuo je Nikola.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno