U Vinkovcima je održana sedma sjednica Savjeta za sigurnost na cestama Vukovarsko-srijemske županije, na kojoj je članovima Savjeta prezentirano izvješće o stanju i sigurnosti cestovnog prometa u našoj županiji za radoblje od siječnja do rujna ove godine.

Rečeno je kako je u prosjeku na prošlo razdoblje zabilježen manji broj prometnih nesreća i lakše ozlijeđenih u prometu, te materijalnih šteta, dok je broj teže ozlijeđenih osoba povećan. Razlog tome su četiri faktora koji se ubrajaju u glavne krivce u prometu, a to su brzina, alkohol, sigurnosni pojas i korištenje mobitela u vožnji.

Frekvencija tranzitnog prometa je povećana i prijedlog Savjeta je da se po uzoru na susjedne zemlje uvede zabrana prometa vikendom. Završene su pojedine obilaznice u VSŽ, te da je uočen nedostatak biciklističkih staza.

U sklopu aktivnosti i rada Savjeta za sigurnost na cestama VSŽ pokrenuta je inicijativa za izradu bojanke pod nazivom „Sigurni u prometu“, namijenjene predškolskoj djeci na području Vukovarsko – srijemske županije kao najranjivijoj skupini sudionika u prometu, a ista će im biti podijeljena prilikom posjeta vrtićima.