Nasilje u obitelji i nasilje nad ženama još uvijek su svojevrsni tabu, što kada je riječ o tretiranju unutar obitelji, što kada je riječ o prijavljivanju zlostavljača tko god oni to bili. Tim povodom Udruga BaBe u Vinkovcima organizira pružanje besplatne usluge pravnog i psihološkog savjetovanja za žene koje proživljavaju nasilje u obitelji, u sklopu projekta Savjetom i razgovorom protiv nasilja i socijalne isključenosti.

Savjetom i razgovorom protiv nasilja i socijalne isključenosti” naziv je projekta koji provodi B.a.B.e., a koji se odnosi na osiguravanje regionalne dostupnosti usluga pravnog i psihosocijalnog savjetovanja da bi se pružila podrška ženama žrtvama obiteljskog nasilja. U sklopu njega, sutra će u Vinkovcima biti održano besplatno pravno i psihološko savjetovanje za žene žrtve nasilja u obitelji.

Kako je pojasnila voditeljica županijskog stručnog tima Ivana Sučić, stručni tim čine pravnica Ljubica Matijević-Vrsaljko, prva braniteljica za djecu u Hrvatskoj i psihologinja udruge Bruna Nedoklan, a savjetovanje će se odvijati u prostorijama Grada Vinkovaca.

Pozivam sve da nam se slobodno obrate. Termin je moguće dogovoriti pozivom na 01/4663 666 ili e-poštom na adresu petra.kontic@babe.hr. Osim toga, dostupni smo svima od 0-24 sata, bilo da se radi o pružanju smještaja žrtvama nasilja ili našeg svakodnevnog savjetovališta, pravnog i socijalnog”, istaknula je Sučić te podsjetila i na projekt „Pravno i psihosocijalno savjetovanje žrtava obiteljskog nasilja s područja grada Vinkovaca”, pa im se tako mogu obratiti svi koji imaju potrebu za savjetom ili razgovorom.