27 C
Vinkovci
Četvrtak, 25. srpnja 2024.

Scarlet Notes nastavljaju svoj koncept 3/3 novom pjesmom Sneni grad

Više od autora

- vl promo-

Scarlet Notes (Sneni grad, novi singl) [cover]Alternativan rock trojac Scarlet Notes predstavlja ‘zimski’ singl, žestoku i melodičnu pjesmu ‘Sneni grad’, koja je posvećena njihovom gradu – Zadru. Ovo je četvrti singl iz njihovog koncept projekta ‘3/3’.

Zamisao je unutar dvije godine objaviti tri puta po tri temom i ugođajem srodne pjesme s pripadajućim videospotovima, te ih pri kraju razdoblja objediniti na albumu. Prvu trećinu projekta obilježili su zarazni singlovi i prateći videospotovi ‘Obrisi’ i ‘Ptice od papira’, a poglavlje je zatvoreno sjajnom skladbom ‘Kao prije’.

‘Sneni grad’ otvara drugu trećinu projekta ‘3/3’. Pjesme u ovom poglavlju povezuje voda koja se u svakoj na drugačiji način provlači kroz stihove. Uglavnom su inspirirane godišnjim dobima u njihovom rodnom gradu, a ‘Sneni grad’ opisuje njihovo viđenje grada u ovo, zimsko vrijeme godine.

‘Zimi ulice često znaju biti gotovo sablasno puste, poput ‘grada duhova’. Zato smo u videu prikazani kao duhovi koji obitavaju na mjestima koja su nekad nastanjivali…’, kažu članovi Scarlet Notesa.

Snimanje, miks i produkciju pjesme potpisuje Jere Šešelja, mastering Luka Tralić Shot, a za video su zaslužni stalni suradnici iz zadarske Bifora video produkcije.

Scarlet Notes je osnovan 2010. godine, a nastupa u sastavu Zrna (vokal, bas gitara), Josip (bubnjevi) i Leonardo (gitara). Privukli su pažnju publike i medija ulascima u finala HGF-a (2.mjesto), HR demo kluba te Zadarske gitarijade, što je rezultiralo objavljivanjem debitantskog albuma ‘Naivno srce’, koji su promovirali brojnim koncertima diljem Hrvatske te mini turnejom u Velikoj Britaniji.

SCARLET NOTES: SNENI GRAD [2017]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno