2 C
Vinkovci
Utorak, 5. ožujka 2024.

Scorsese svoj novi film Silence prilagodio kino prikazivačima

Više od autora

- vl promo-

f_martin-scorsese_skratio-silence_ST

Izgleda da se Martin Scorsese prihvatio ‘montažerskih škara’ i odlučio skratiti svoj novi skoro trosatni film ‘Silence’ dobro skrati. Po najnovijim informacijama posljednja verzija će trajati dva sata i 39 minuta. Producent Irwin Winkler govori da je riječ o Scorseseovom najboljem filmu.

Scorsese, još otkako je prije više od 25 godina pročitao roman Silence japanskog spisatelja Shusakua Endoa, imao namjeru pretvoriti ga u pokretne slike. Scorseseova namjera da adaptira Shusakuov roman je prerasla u redateljev projekt iz snova, a sada ga je pretvorio u javu.Priča romana prati dvojicu jezuitskih svećenika u 17. stoljeću suočenih sa nasiljem i progonom na putovanju kroz Japan u nakani da pronađu svog mentora i šire kršćanstvo. Glumačku ekipu čine Liam Neeson, Andrew Garfield, Ken Watanabe i Adam Driver. Jedna od prvih fotografija iz filma pokazuje Garfielda kao oca Rodriguesa i Shinya Tsukamotoa – portretira seljanina Mokichija koji će odigrati važnu ulogu u priči.

Tema koju Endo obrađuje, a to je pitanje vjere i ustrajanja na pravom putu, od ranog djetinjstva je imala velikog utjecaja na redatelja jer je i sam odrastao u strogom katoličkom odgoju i obrazovanju. Scorsese je izjavio da mu je knjiga privukla pažnju odmah nakon što ju je dobio 1988. Silence će premijerno biti prikazan u prosincu u predoskarovskoj sezoni, dok se šira distribucija očekuje u siječnju sljedeće godine. [Filmofil.ba]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno