29 C
Vinkovci
Četvrtak, 20. lipnja 2024.

Scream For Me, Sarajevo u kinu Urania

Više od autora

- vl promo-

Bila je 94-ta, teška godina u našim krajevima. Sarajevo… oni s brda s lakoćom gađaju sve one zarobljene u dolini. Gine se svaki dan i na svakom koraku. I onda par hrabrih ljudi i on: glavom i bradom Bruce Dickinson učini ono što bi se rijetki ili nitko usudio. Baš kao i 90-ih, opsada Sarajeva je u naslovima širom svijeta. Prije četvrt vijeka razlog je bilo stradanje i razaranje. Danas je to ljudska priča filma Scream For Me Sarajevo koja širom planete osvaja srca, priča o nastupu pjevača Iron Maidena u opkoljenom Bosanskom kulturnom centru (BKC). Iako pod opsadom, Sarajevo je na tren zaboravilo užase rata. Bio je to tračak nade i poruka ljudima da neko na njih ipak nije zaboravio. Ovaj film, o glazbenicima koji su riskirali svoje živote kako bi došli svirati ljudima, koji su isto tako riskirali svoje živote kako bi ih došli slušati, možete pogledati od četvrtka u kinu Urania.

Novi filmski tjedan premijerno donosi rock dokumentarac Scream for Me Sarajevo i žensku verziju komedije Oceanovih 8, a i dalje možete pogledati nastavak popularnog Jurskog svijeta: Pad kraljevstva, novi film iz Star Wars franšize Solo: Priča iz Ratova zvijezda i sinkroniziranu animaciju za najmlađe gledatelje Prinčeva strana priče.

Novi program kina Urania možete pogledati OVDJE.

Za svaki poslić, postoji profić. Cate Blanchett, Sandra Bullock, Anne Hathaway, Mindy Kaling, Awkwafina, Helena Bonham Carter, Sarah Paulson i Rihanna glavni su likovi novog nastavka franšize Oceanovih 8, ovog puta u ženskom izdanju. Debbie Ocean otuđena je Dannyjeva (George Clooney) sestra koja će pokušati provesti gotovo nemoguću pljačku na zvjezdanom godišnjem balu Met Gala. Plan već ima, samo ga treba provesti.

Pad kraljevstva nas vraća u tematski park Jurski Svijet četiri godine nakon njegova uništenja. Neaktivni otočni vulkan počne se vraćati u život, a Owen (Chris Pratt) i Claire (Bryce Dallas Howard) organiziraju akciju spašavanja preostalih dinosaura. U svojoj misiji uskoro se suočavaju s užasavajućim novim vrstama gigantskih dinosaura i dolaze do spoznaje o zavjeri koja prijeti čitavom planetu.


Solo: Priča iz Ratova zvijezda je novi film iz svima omiljene Star Wars franšize koja priča dosad neispričanu priču o jednom od glavnih junaka – Han Solu. Tijekom avanture u mračnom podzemnom svijetu punom kriminala, Solo upoznaje svog budućeg kopilota Chewbaccu i susreće se s Landom Calrissianom godinama prije pridruživanja Pobunjenicima.

Svi znamo kako završavaju klasične bajke. Pepeljuga se uda za Princa, Snjeguljica se uda za Princa, a Uspavana ljepotica se uda za… ma, nije moguće… za Princa! Animirani i sinkronizirani film Prinčeva strana priče priča je o ukletom princu čijem neodoljivom šarmu ne može odoljeti nijedna djeva u Kraljevstvu. On kreće u veliku avanturu u društvu neobičnog stranca “Lennyja” koji je zapravo Lenore, jedina žena u zemlji koja je imuna na njegovu prokletstvo. No Princ to još ne zna…

Početak školskih praznika već 3. godinu zaredom u kino Urania donosi dječje radionice u kojima školarci postaju prave filmske zvijezde. Netko postaje glumac, netko scenarist, redatelj, vizažist ili pak pomoćnik snimatelja, no svi zajedno stvaraju svoje prvo zabavno filmsko iskustvo te pritom uče o medijskoj kulturi. U subotu 16. lipnja u 10 h održavamo radionicu u sklopu programa Ljetna škola kulture udruge KultAkt, a od ponedjeljka 18 lipnja, pa sve do 13. srpnja sudjelujemo u cjelodnevnom ljetnom boravku za djecu od 7 do 12 godina Ljeto s Franom, koji organiziramo u suradnji s Francuskom alijansom Osijek, Muzejom likovnih umjetnosti i Osnovnom školom Franje Krežme te brojnim partnerima. Program se provodi od ponedjeljka do petka uz potporu Osječko-baranjske županije i tvrtke Decathlon Hrvatska, a obuhvaća boravak na zraku, tjelesne aktivnosti u parku ili u dvorani škole, učenje francuskog, ručak i užinu te likovne, filmske i tematske radionice. Za prijave i informacije o programu nas kontaktirajte mailom osijek@alliance-francaise.hr i telefonom 031/497-199 ili 098/647-021.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno