13 C
Vinkovci
Utorak, 21. ožujka 2023.

Seal nam na novom album donosi jazz klasike

Više od autora

- vl promo-

Seal se vraća s novim albumom, koji će nositi naziv ‘Standards’ (Decca), a bit će kombinacija njegovog unikatnog vokala te jazz iswing klasika. S iščekivanog izdanja Seal je sredinom rujna objavio čak dvije pjesme – ‘Luck Be A Lady’ te ‘It Was A Very Good Year’, koje je originalno izveo Frank Sinatra. Novo izdanje očekujemo 10. studenog, a hrvatskoj publici dostupno je u Google Play prednarudžbi.

Osim pjesama Franka Sinatre, Seal će u nešto drugačijem tonu oživjeti i pjesme Elle Fitzgerald (I’m Beginning to See The Light) i Nine Simone (I Put A Spell on You), a novo izdanje odlučio je stvarati s legendarnim glazbenicima koji su svojevremeno s istima i nastupali. Sealu su se na novom albumu pridružili glazbenici kao što su pijanist Randy Waldman (Frank Sinatra, Paul Anka), basist Chuck Berghofer (Ella Fitzgerald, Ray Charles) i bubnjar Greg Fields (Quincy Jones, Stevie Wonder).

Ne treba zaboraviti ni činjenicu da su aranžman i produkciju albuma ‘Standards’ oblikovali britanski producent Nick Patrick, višestruko za Grammya nominiran aranžer Chris Walden te legendarni Don Murray. Album je sniman u United Studios koji su osnovali Bing Crosby i Sinatra te u slavnom Capitol Records studiju u Los Angelesu, gdje su Frank Sinatra, Nat King Cole, i mnogi drugi stvorili neke od najvrjednijih glazbenih izdanja tog vremena.

U karijeri dugoj 30 godina, Seal je prodao više od 30 milijuna nosača zvuka te broji nekolicinu Grammyja, Brit te Ivor Novello nagrada, a o novom izdanju kaže: ‘Ovo je album koji sam oduvijek želio snimiti. Odrastao sam slušajući tu glazbu tako da je ovo ostvarenje snova. Bila je istinska čast surađivati s ljudima koji su svirali s meni najdražim glazbenicima, i snimati na mjestu gdje je čarolija prvi put nastala.’
Popis pjesama: 1. Luck Be A Lady / 2. Autumn Leaves / 3. I Put A Spell on You / 4. They Can’t Take That Away From Me / 5. Anyone Who Knows What Love Is / 6. Love For Sale / 7. My Funny Valentine / 8. I’ve Got You Under My Skin / 9. Smile / 10. I’m Beginning To See The Light (ft. The Puppini Sisters) / 11. It Was A Very Good Year

LUCK BE A LADY [AUDIO]

STANDARDS [TRAILER]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno