21 C
Vinkovci
Subota, 13. kolovoza 2022.

Secret Arts Cinema slavi Majčin dan u 5 hrvatskih gradova

Više od autora

- vl promo-


Secret Arts Cinema (Craft, Art, design, Architecture) u svoja je dva prethodna izdanja bio potpuno posvećen proslavi kreativnog genija u dva posve različita područja. Arhitektura, a potom i fotografija otkrili su nam koliko se inovativnim i originalnim može postati ukoliko se prati vlastita zamisao. U novom izdanju programa pozornost usmjeravamo ne toliko na konačan uspjeh koliko na strastveni put do njega.

U nedjelju 14. svibnja u Osijeku (Kino Urania), Puli (Kono Valli), Splitu (Kinoteka Zlatna vrata) i Varaždinu (Kino Gaj) na četiri simultane projekcije s početkom u 20 sati bit će premijerno prikazan film o jednoj ženi, njenom cilju i njenoj očaravajućoj ustrajnosti. Zagrebačka će premijera, kako smo već navikli, malo kasniti i počet će u 21 sat, u Zagrebačkom plesnom centru.

14. svibanj je dan posvećen svim majkama svijeta, njihovim brigama, stremljenjima i nadama. Njihovoj ljubavi. Mame su prvakinje snalaženja, one su primabalerine plesa koji se zove život. Secret Arts Cinema donosi priču o majčinstvu, teškom pothvatu spajanja majčinske nesebičnosti i umjetničke predanosti.
Osim projekcije filma posjetitelje očekuju i dodatni sadržaji iznenađenja, a posebno će zanimljivo biti u Splitu gdje će već 12. svibnja biti postavljena izložba fotografija višestruko nagrađivanog Damira Fabijanićaiz cijenjenog ciklusa„Krug u kvadratu“ kojeg je ustupilo Veleposlanstvo Japana. Otkrili smo dakle još jednu puzzlu filmskog programa: u petak krećemo put Dalekog istoka… U realizaciji popratnih programa sudjeluju Mira Sekereš, Ivona Vratarić Vojnić, Elsie Angeles, Čajne kronike te Andrea Solomun i Eme Janković.

Program Secret Arts Cinema u organizaciji udruge Pari Pikule okrenut je filmovima i popratnim događanjima koji slave kreativnost, odnosno tematiziraju rad arhitekata, dizajnera, umjetnika i zanatlija. Riječ je o filmsko-umjetničkoj avanturi koja podrazumijeva da gledatelji ne znaju naslov filma sve do početka projekcije. Cilj programa je otkrivanje magičnog svijeta kreativnosti uz filmove i popratna događanja, a osim u kinima održava se i kao pop-up event na nizu alternativnih lokacija.

Program Secret Arts Cinema realiziran je uz podršku Hrvatskog audiovizualnog centra, Kune Zlatice i Kolorklinike te u suradnji s Kinom Urania, Kinom Gaj, Kinom Valli, Kinotekom Zlatna vrata, Festivalom mediteranskog filma Split i Zagrebačkim plesnim centrom.

Cijena ulaznice je 20 kuna.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno