12 C
Vinkovci
Nedjelja, 21. travnja 2024.

Secret Arts Cinema u raljama konfekcije

Više od autora

- vl promo-

Priča Secret Arts Cinema u prethodnim je izdanjima predstavila slavnu dansku zgradu Osmicu i njene stanare, potom fotografski svijet Petera Lindbergha, a onda i neumornu balerinu Maiko i njeno balansiranje između majčinstva i karijere. Ovaj put nas je nadahnula modna dizajnerica čije kreacije malo tko poznaje, a još manje njih uistinu i odijeva. Svejedno, svojim je nepokolebljivim inzistiranjem na shvaćanju što uistinu znači svijet mode i tekstilne industrije zagrebla dublje i šire u pore suvremenog društva no velika većina njenih kolegica i kolega.

Dokumentarni film o osviještenoj Estonki koja razotkriva sve nijanse sive u šarenom svijetu odjeće biti će premijerno prikazan u četvrtak 1. veljače u Puli (kino Valli), Rijeci (Art-kino Croatia) Splitu (Kinoteka Zlatna vrata) i Zagrebu (Kino Tuškanac), na četiri istovremene projekcije s početkom u 20 sati. Osim projekcije filma posjetitelje očekuju i dodatni sadržaji iznenađenja. Nije baš riječ o modnoj reviji, ali je kombinacija  svakako dobitna i vrlo bi lako mogla biti hit sezone!Program Secret Arts Cinema u organizaciji udruge Pari Pikule posvećen je filmovima i popratnim događanjima koji slave kreativnost, odnosno tematiziraju rad arhitekata, dizajnera, umjetnika i zanatlija. Riječ je o filmsko-umjetničkoj avanturi koja podrazumijeva da gledatelji ne znaju naslov filma sve do početka projekcije. Cilj programa je otkrivanje magičnog svijeta kreativnosti uz filmove i popratna događanja, a osim u kinima održava se i kao pop-up event na nizu alternativnih lokacija.

Program Secret Arts Cinema realiziran je uz podršku Hrvatskog audiovizualnog centra, Kune Zlatice i Kolorklinike te u suradnji s Art-kinom Croatia, Kinom Gaj, Kinom Tuškanac, Kinom Urania, Kinom Valli i Kinotekom Zlatna vrata.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno