13 C
Vinkovci
Nedjelja, 4. lipnja 2023.

Secret Arts Cinema za gušt pravim filmoljubcima!

Više od autora

- vl promo-

Secret Arts Cinema (U veljači) [St]Secret Arts Cinema novi je filmski program posvećen umjetnosti. Počinje s paralelnim tajnim projekcijama 8. veljače 2017. u 20 sati u organizaciji Udruge Pari Pikule i u suradnji s Kinom Urania u Osijeku, Art-Kinom Croatia u Rijeci, Kinotekom Zlatna vrata u Splitu i Festivalom mediteranskog filma Split. Cilj programa je otkrivanje magičnog svijeta kreativnosti uz filmove i popratna događanja, a osim u kinima održavat će se i kao pop-up event na nizu alternativnih lokacija.

Zašto Secret Arts Cinema?

Jer mi volimo kreativno pa vas vodimo u filmsko-umjetničku avanturu koja podrazumijeva da gledatelji ne znaju ništa o filmu koji će gledati. Naslov filma ostaje tajna sve do početka projekcije. Jeste li spremni prepustiti se iznenađenju?

Budite sigurni, za vas smo pripremili niz zanimljivih filmova o sjajnim arhitektima, dizajnerima, umjetnicima i zanatlijama. Njihova svjedočanstva o nama poznatim ili potpuno nepoznatim kreacijama u formi filma. Umjetnost se s umjetnošću susreće, isprepliće i komunicira u vremenu i prostoru, na svim razinama i u svim kulturama.


Projekt Secret Arts Cinema  na kreativan i izravan način povezuje filmske gledatelje sa značajnim umjetničkim djelima.

Nakon prve tajne projekcije 8. veljače 2017. u Osijeku, Rijeci i Splitu, avantura će se nastaviti i na drugim lokacijama u Hrvatskoj. Gledat ćemo recentne i zanimljive, u Hrvatskoj još neprikazane, filmove na temu umjetnosti o pothvatima nadarenih, a često i genijalnih autora.

Pozvani su svi, dolazak je za ljubitelje umjetnosti obavezan, a ulaz slobodan.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno