22 C
Vinkovci
Četvrtak, 23. svibnja 2024.

Sedam psihopata (2012.)

Više od autora

- vl promo-

Urnebesna crna komedija Martina McDonagha, priča o scenaristu bez nadahnuća, otmici psa i bijesnom mafijašu…

Holivudskom scenaristu Martyju (Colin Farrell) zbilja ne cvjetaju ruže – radi nezahvalan posao kojeg je sve manje i manje, a da stvari budu bolje, uskoro se i njegov život nađe u opasnosti. Naime, Marty se nađe upetljan u opasne konce gangsterskog podzemlja Los Angelesa kada njegovi prijatelji otmu jednog psa.

Radi se o malom shi tzuu koji pripada poznatom i opasnom gangsteru Charlieju (Woody Harrelson) koji će učiniti sve što je u njegovoj moći kako bi vratio svojeg voljenog ljubimca…

Film je napisao i režirao slavni irski dramatičar Martin McDonagh koji je poznat po svom ‘poganom’ jeziku, a kao filmski režiser debitirao je s još jednom crnom gangsterskom komedijom, odličnim ‘Kriminalcima na godišnjem’ u kojima je također glumio Farrell. Zanimljivo je da je Martin McDonagh producirao crnu komediju ‘Čuvar zakona’ koju je režirao njegov brat John Michael McDonagh.

‘Sedam psihopata’ je proglašen ‘kombinacijom Quentina Tarantina i Aarona Sorkina’, ‘samosvjesnim filmom na granici autoparodije’ koji je ‘enormno zabavan i pun citata za pamćenje’.


Osim spomenutih, Farella i Harrelsona, uloge za pamćenje su ostvarili i Christopher Walken, Abbie Cornish, pokojni Harry Dean Stanton, Olga Kurylenko i posebice Sam Rockwell. A tu je i Tom Waits!

Originalni naslov: Seven Psychopaths, 2012.

TRAILER

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno