4 C
Vinkovci
Četvrtak, 23. ožujka 2023.

Seine objavili debi album Sno sna

Više od autora

- vl promo-

Sneni folk-punk trio Seine s novim singlom ‘Svog’ najavio je izlazak debitantskog albuma ‘Sno sna’, koji se u prodaji pojavio 14. rujna 2017. za Moonlee Records i Vox Project.

Seine je projekt Ivana Ščapca, čiji početci idu u davnu 2007. godinu, mada je pun zalet dobio tek kad je njegov post-punk-noise bend Vlasta Popić prestao sa radom u 2015. godini. Iako počevši kao kantautorski projekt Seine se je u tom razdoblju razvio u punokrvan bend, gdje Ivana na vokalu i gitari prate Dimitrij Mekotanović Petrović (Vlasta Popić, Radost) na bubnjevima, udaraljkama i back vokalima, te Boško Mijušković (Škrtice, Straight Mickey and the Boyz) na basu, čiju ulogu na koncertima preuzima Ivan Grobenski (Moskau).

Seine su 2016. godine nastupili na Nektar Demo Festu u Banja Luci (BiH), gdje su pobijedili na najvećem bendovskom natjecanju u regiji, a za nagradu dobili snimanje i produkciju debitantskog studijskog albuma. Nakon nastupa na festivalu MENT Ljubljana 2017. su udružili snage sa slovenskom izdavačkom kućom Moonlee Records i rezultat je odličan album ‘Sno sna’, koji je ugledao svijetlost dana prije dva tjedna.

Album ‘Sno sna’ donosi samosvoju i atraktivnu kombinaciju sanjivog gitarskog razigravanja, psihadeličkih bas linija i minimalističkih bubnjarskih motiva koji se prepletaju u pjesme ljubavi i čežnje.

Okušajte i preostala tri singla sa novog albuma Seine.

Ivan Ščapec je pre izlazka Seine albuma u vlastitoj režiji izbacio i digital EP svog solo kantautorskog projekta ‘Eine’.

ŠILO [VIDEO]

KO [VIDEO]

KRITIKA ČISTOG RAZUMA [VIDEO]

SVOG [VIDEO]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno