Njezine pjesme osvojile su srca obožavatelja diljem regije. Senidah, pravog imena Senida Hajdarpašić, broji milijunske preglede na svojim pjesmama i to samo s četiri singla. Svojim novim singlom Ride Senidah pokazuje kako je, nakon regije, spremna i za osvajanje obožavatelja širom svijeta. 

Kako sama voli reći, moment između dvoje ljudi u ljubavi je savršen ako je vođen njihovim osjećajima i težnjama. Senidah je upravo ovom pjesmom naslikala svoju idealnu ljubavnu sliku, a već na prvo slušanje pjesma je izrazito emotivna. Za produkciju je bio zadužen njen dobro poznati suradnik Anže Kacafura Cazzafura s kojim je sudjelovala na dosadašnjim samostalnim singlovima.

Drugačije nego inače, ovaj put pjeva na engleskom, a želja joj je poruku poslati još široj publici: “Engleski se lijepo pjeva, omogućava ti da pokažeš emociju i da te svatko razumije na pravi način. Na svakom jeziku ću pjevati ako ću se tako osjećati.”

Senidah, 2019. | Photo: Universal Music press

Njen vokal je s jedne strane orijentalan, dok je s druge uglađen i tako idealno kombinira različite žanrove koji se prepliću u ovoj pjesmi. Iako poziva na intimnu atmosferu, idealna je i za laganu noć na klupskom plesnom podiju dok prikazuje emotivnu ženu u njenom ljubavnom kutku. Senidah je objasnila svoje viđenje pjesme “Ride”: “Ride govori o ženi koja želi nešto više, koja želi pravu, iskrenu emociju. Zar nije to ono čemu svi težimo? Pa mi bismo sve dali za ljubav. Tu smo samo nas dvoje, auto, beskrajni prostor i vozimo svemu što nas tamo negdje čeka.”

Spot za pjesmu režirao je Moonbase, a savršeno ilustrira ovakvo objašnjenje pjesme. Ritam pjesme upotpunjen je nepreglednim poljima, vintage kabrioletom i Senidah koja savršeno dočarava spomenute emocije. Spot je dostupan na YouTubeu, a u samo sat vremena sakupio je preko 10.000 pregleda koji nezaustavljivo rastu.

Nakon gotovo deset godina karijere Senidah je jedan od najslušanijih i najprisutnijih izvođača u regiji. Ona je svojim stilom dočekana kao pravo osvježenje na ovim prostorima, a njena glazba prepoznata je kao savršen spoj različitih žanrova (R&B, hip-hop, trap), dok publika posebno navodi i njen jedinstveni vokal. Rođena u Ljubljani, tijekom svoje karijere sudjelovala je u radu slovenskog benda Muff, da bi prošle godine u ovo vrijeme predstavila svoj prvi samostalni singl “Slađana” koji trenutno broji preko 33 milijuna pregleda na YouTubeu. Prvi singl slijede i pjesme “Belo”, te “Bez tebe” i “Nisi bio tu”, kojima pokazuje kako cijeni ljubavnu tematiku i emociju. Cijelu godinu rada zaokružila je i nagradom za najbolju hip-hop pjesmu na Music Awards Ceremony dodjeli nagrada.