Cibalia je nakon dugo vremena odigrala pravu utakmicu od početka do kraja utakmice i u 15. kolu do vrha napunila mrežu drugoplasirane momčadi Hrvatskog dragovoljca. Odlična izvedba Tomićevih izabranika rezultirala je visokom i uvjerljivom pobjedom od 6:0.

Od samog početka utakmice obje ekipe pružile su otvorenu igru koja je nagoviještala da po tmurnom vremenu nećemo gledati dosadnu utakmicu. I jedni i drugi imali su po jednu izglednu priliku na samom otvaranju utakmice, prva je zaprijetila Cibalia preko Šarića koji je nakon jedne duge lopte izbio sam pred nekadašnjeg Cibalijaša Zvonimira Šubarića, no potonji je izašao kao pobjednik iz tog dvoboja. Gosti su, nakon pogreške Cibalijine obrane, u sljedećem napadu uzvratili i pogodili stativu. U 20. minuti Nebeskoplavi dolaze u vodstvo nakon kratke kombinacije Jazvića i Ciprića koji šalje oštru loptu prema Šubarićevom golu, a na putu do mreže Šarić je podmjestio nogu i skrenuo loptu u mrežu. Momčad Petra Tomića nastavila je s pritiskom i preko Jajala i Barabana još nekoliko puta na kušnju stavila golmana Dragovoljca koji uz vlastitu pomoć i pomoć svoje obrane uspijeva očistiti svaku prijetnju domaćih. Nisu ni gosti bili bez šansi, a jednu takvu imali su u 33. minuti kada je Ernst nepreciznim udarcem završio jednu obećavajuću akciju Hrvatskog dragovoljca. Nekoliko minuta poslije, točnije u 40. minuti, uslijedila je kazna. Opet je začetnik akcije bio Jazvić poslavši jednu oštru i tešku loptu za Komšića koji je istu promašio i lopta sretno i spretno dolazi na drugu stranu do kapetana Barabana koji sigurnim i preciznim udarcem povećava vodstvo Nebeskoplavih na 2:0. Ni nakon 2:0 nogometaši Cibalije nisu stali i u 49. minuti dolaze do trećeg pogotka, a mrežu je zatresao, drugi put na utakmici, odlični Rene Šarić. Gosti iz Sigeta u tim trenucima nisu “postojali na terenu”, a Vinkovčani su to iskoristili u 69. minuti. Nakon odlične kombinacije Komšića i Barabana, Jazvić je silovitim udarcem matirao Šubarića za 4:0. No, to nije bilo sve, Šubarić je još dva puta morao vaditi loptu iz svoje mreže nakon Oršolićevog pogotka u 71. minuti i u 92. minuti nakon što je Ereiz poslao loptu u vlastitu mrežu.

Cibalia je imala pravi pristup od početka do kraja utakmice bez crnih rupa, svi igrači, od prvog do zadnjeg, odigrali su maestralno bez opuštanja i strateg Vinkovčana može zadovoljan izvedbom svoje momčadi.

„Moram pohvaliti svoje momke, bili smo puno bolji i zasluženo pobijedili. Danas se vidjela velika želja i htijenje od samog početka utakmice. Odigrali smo odličnu partiju i ovo je dokaz da ova ekipa, iako mlada, ima jako puno potencijala”, rekao je Tomić.