ŠETAČI, 2018. / Screenshoot: Dallas Records press

Bend Šetači je osnovan u zimu 2008. godine s jednim ciljem, da stvaraju i uživaju u dobroj glazbi, u svom galaktičkom šetačkom r’n’r autorskom izričaju. Sada se predstavljaju široj javnosti svojim prvim singlom “Dok ljubav osjećam blizu” koji će se naći i na prvom albumu “Galaksija”.

Šetači šeću glazbenom scenom već cijelo desetljeće, imaju respektabilan broj svirki, a jedna od posebnijih je bila prošle godine kada su na splitskoj tvrđavi Gripe svirali kao predgrupa na velikom rođendanskom koncertu jednog i jedinog Gorana Bareta.

ŠETAČI, 2018. / Screenshoot: Dallas Records press

Njihova je glazba pravi rock’n’roll, a autorski tekstovi inspirirani raznim životnim situacijama. Jedan od mnogobrojnih utjecaja (dobra glazba A-Ž), kojeg će svaki poklonik dobre glazbe na ovim prostorima prepoznati (i u tome uživati), je svakako i neponovljiva scena Novog vala koji je također prisutan i odlično uklopljen u izričaj Šetača.

Produkciju svog prvijenca su prepustili ekipi splitskog Bozon studija, Saši Antiću i Tomislavu Vukušiću, a u realizaciji su i novi materijali kojima se splitski Šetači približavaju predstavljanju albuma “Galakasija”.