8 C
Vinkovci
Srijeda, 29. ožujka 2023.

Šetnja Vinkovcima

Više od autora

- vl promo-
Vinkovački List
Vinkovački List
info@novosti.hr

Povodom Svjetskog dana turističkih vodiča, Turistička zajednica grada Vinkovaca je za svoje sugrađane organizirala šetnju gradom uz stručno vodstvo. Šetnja je počela danas u večernjim satima a glavna tema su zanimljive povijesne priče o Židovima u Vinkovcima. Unatoč hladnoći i kišnom vremenu, okupila se grupa zainteresiranih građana koji su krenuli u šetnju uz vodstvo turističkog vodiča. 

Prisutne je pozdravila i Martina Matković, direktorica Turističkog ureda, koja se priključila šetnji. ”Povodom Međunarodnog dana turističkih vodiča organizirali smo, i ove godine, šetnju Vinkovcima. Nastojimo to napraviti svake godine jer je to jedna mogućnost našim sugrađanima da upoznaju svoj grad iz druge perspektive, da otkriju neke tajne grada koje možda do sada nisu imali priliku čuti ili koje su možda zaboravili”, istaknula je Matković.


Naš grad krije mnoge zanimljivosti i tajne iz svoje prošlosti, a zahvaljujući ovakvim događajima i vodičima, neke od njih možemo otkriti. Šetnja je organizirana uz stručno vodstvo turističkog vodiča Zlatka Celika. ”Mi smo napravili jednu novu turu, za razliku od one standardne. Početna točka je ispred turističkog ureda, pa kroz pješačku zonu i ulicu Jurja Dalmatinca – ulicu vila koje su zanimljive zbog svog stila, od secesije do rane moderne, a u kojima su živjele židovske obitelji”, objasnio je Celik.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno