6 C
Vinkovci
Utorak, 28. studenoga 2023.

Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band The Beatlesa slavi 50 godina!

Više od autora

- vl promo-

Prošlo je 50 godina od kada su The Beatles – John Lennon, Paul McCartney, George Harrison, i Ringo Starr oduševili svijet objavom umjetničkog dijela u obliku albuma ‘Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band’.

Izdanje je to koje slovi za najutjecajniji album pop i rock glazbe, a koje se svojevremeno našlo na #1 glazbenih ljestvica diljem svijeta. Povodom 50. obljetnice od objave albuma izdanje je dodatno osvježeno – novi mix radili su Giles Martin i Sam Okell te ga proširili s dosad neobjavljenim snimkama, a hrvatskoj je publici izdanje dostupno u digitalnom obliku putem različitih digitalnih glazbenih servisa.

‘Ludo je razmišljati o tome kako 50 godina kasnije gledamo na taj projekt s toliko ljubavi i oduševljenja. Na to kako su 4 momka, odličan producent i njegovi inženjeri napravili svevremenski komadić umjetnosti.’ – rekao je Paul McCartney o izdanju.

Ovo je prvi put da je ‘Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band’ remixiran i predstavljen zajedno s dodatnim snimkama, te je prvi album The Beatlesa koji je remixiran i proširen nakon izdanja ‘Let It Be… Naked’ 2003. godine. Kako bi uspjeli stvoriti 5.1 surround zvuk Sam Okell i Giles Martin radili su s čitavim timom stručnjaka za restauraciju u Abbey Road studiju u Londonu. Slavljeničko izdanje sadrži novi stereo mix svih pjesama, za koji su korištene originalne session kasete, a koje sadrže po četiri pjesme. Također, nit vodilja bio je originalan preferirani mono zvuk The Beatlesa, produciran od strane oca Gilesa Martina – Georgea Martina.Po objavi 1967. godine, album ‘Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band’ proveo je 148 tjedana na britanskoj top ljestvici albuma, od čega 27 tjedana kao #1. Na američkoj Top 200 ljestvici s druge strane, izdanje je provelo 88 tjedana, od čega 15 tjedana kao #1. Svevremensko izdanje The Beatlesa nagrađeno je s četiri Grammya, uključujući i onaj u kategoriji Album of the Year te je ostao jedan od najprodavanijih albuma svih vremena.

‘Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band” Anniversary Edition izdanje dolazi u sljedećim formatima:

  • fizičko i digitalno deluxe izdanje (2 CD-a koja uključuju dodatnih 13 neobjavljenih snimaka)
  • dva 180-gramska vinila (uključuju dodatnih 13 neobjavljenih snimaka)
  • super deluxe izdanje od 6 CD-a (među ostalim sadrže 33 dodatne snimke, od kojih većina nije nikada objavljena i miksane su po prvi put, kao i dokumentarac koji sadrži intervjue s McCartneyem, Harrisonom i Ringom,…)

THE BEATLES: A DAY IN THE LIFE [1967]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno