7 C
Vinkovci
Nedjelja, 27. studenoga 2022.

Shime izbacio novi singl Run, Buchepal, Run!

Više od autora

- vl promo-Damir Šimić Shime (Run, Buchepal, Run!, novi singl) [St]

Poznati gitarista Damir Šimić Shime predstavlja novi instrumentalni singl ‘Run, Buchepal, Run!’ koji je sada dobio i svoje video uprizorenje, a nalazi se na nedavno objavljenom albumu ‘Instru – Me(n)tal Patient’.

Energija i dinamika prožete su svakim Shimetovim instrumentalom, a iza svakog se naziva singla krije i priča i poruka koju Shime prenosi glazbom.

‘Once upon a time, there was a furious black stallion… He had seen numerous battles… His name was Bucephal! He remains to be the most recognized horse of all times… This song is about him…’ – Damir Šimić Shime

Shime je publici dobro poznat kao vrhunski gitarista, a svoju karijeru započeo je u Zagrebu.  Vrhunac karijere postiže odlaskom u Sjedinjene Američke Države gdje svoj profesionalni početak obilježava s bendovima ‘Gloria II’ i ITD bend, dok je karijera u Americi obilježena izdanim albumima ‘The Quest’, ‘Prisoners In Paradise’, ‘Live In Zgb’, ‘Demontratus’ i ‘Tone Addict’.

Godine 2006. Damir Šimić Shime osvojio je nagradu Fender za najboljeg gitarista, dok je u svojoj instrumentalističkoj karijeri ostvario zavidne suradnje poput one s Eddijem Van Halenom, Chrisom Impelliterijem, Rudyjem Sarzom, Steveom Lukatherom, Mikeom Terranom i mnogima drugima.

DAMIR ŠIMIĆ SHIME: RUN, BUCHEPAL, RUN! [2017]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno